Νέα εταιρεία ιδρύει η Google με την ονομασία Calico και η οποία θα επικεντρωθεί στην υγεία, στην ευημερία αλλά και στην αντιμετώπιση της γήρανσης.

Με ανακοίνωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Larry Page, δήλωσε ότι οι αρρώστιες και το γήρας επηρεάζουν τις οικογένειες όλων. Σε μακροπρόθεσμη περίοδο με τη χρήση βιοτεχνολογίας ο Page πιστεύει ότι μέσω της Calico μπορεί να βελτιώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πρόεδρος της νέας εταιρείας αναλαμβάνει ο Art Levinson ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και πρόεδρος της Apple χωρίς να αφήσει το πόστο του. Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple δήλωσε σχετικά «για πολλούς φίλους μας ή την οικογένεια μας, η ζωή ήταν σύντομη ή η ποιότητα της με προβλήματα. Ο Art είναι ένας από τους τρελούς που πιστεύει ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει καταλληλότερο άτομο να οδηγήσει αυτή την αποστολή και περιμένω με ενθουσιασμό να δω τα αποτελέσματα».

 

Και οι δύο συνιδρυτές της Google έχουν τα δικά του "τρεξίματα" με την υγεία, με το Larry Page να διαθέτει μια σπάνια ασθένεια των φωνητικών χορδών ενώ και ο Sergei Brin έχει γνωστοποιήσει ότι διαθέτει γονίδιο το οποίο αυξάνει στο 50% τις πιθανότητες να εμφανίσει τη νόσο του Parkinson.

 

Link.png Site: http://googlepress.blogspot.gr/2013/09/calico-announcement.html[/url]']Google Press