Όλα τα λειτουργικά συστήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η Google όπως το Chrome OS, το Android, στηρίζονται στο Linux Kernel κάτι που ενδεχομένως θα αλλάξει στο μέλλον σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Android Police.

Όπως ανακάλυψε η ιστοσελίδα, η Google έχει στα σκαριά ένα νέο λειτουργικό σύστημα με την ονομασία Fuchsia, έχοντας ανοίξει ένα σχετικό project στο GitHub με την αινιγματική περιγραφή “Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).” Η έρευνα του Android Police γύρω από το νέο λειτουργικό, αποκάλυψε ότι αυτό θα στηρίζεται στο Magenta Kernel, το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική λύση σε λειτουργικά συστήματα που απευθύνονται σε IoT συσκευές όπως το FreeRTOS ή το ThreadX. Η σημαντική διαφορά είναι ότι το Magenta Kernel μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μεγαλύτερα συστήματα όπως smartphones και επιτραπέζιους υπολογιστές.

 

Η κύρια προγραμματιστική γλώσσα είναι η Dart της Google ενώ η υποστήριξη του Flutter φανερώνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Google θα χρησιμοποιεί το Material Design για το περιβάλλον χρήσης του. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το Fuchsia OS θα υποστηρίζει 32-bit και 64-bit ARM επεξεργαστές όπως επίσης και 64-bit PCs ενώ όσοι έχουν τεχνικές γνώσεις, μπορούν να προχωρήσουν σε compile και να το τρέξουν σε ένα virtual machine. Επίσης στέλεχος της Google έχει επιβεβαιώσει ότι το Fuchsia θα είναι διαθέσιμο και για το Raspberry Pi 3.

 

Το ερώτημα παραμένει αν η Google έχει στα πλάνα της τη χρήση του νέου λειτουργικού συστήματος πέρα από IoT συσκευές, κάτι που θα γίνει γνωστό με την επίσημη παρουσίαση του όλου σχεδίου, πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2016/08/12/google-developing-new-fuchsia-os-also-likes-making-new-words/[/url]']Android Police