Μετά από εκατοντάδες παράπονα χρηστών, η Google επιβεβαίωσε ότι ορισμένα από τα smartphones των σειρών Pixel και Pixel XL έχουν προβλήματα που σχετίζονται με το μικρόφωνο και που ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθούν, είναι να αντικατασταθούν οι συσκευές, αντικατάσταση που καλύπτεται από την εγγύηση.

Κάτοχοι των συσκευών Pixel και Pixel XL ανέφεραν πρόβλημα σε ένα ή περισσότερα μικρόφωνα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ήχο στην είσοδο ή να μην μπορούν να καταγράψουν ήχο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για την κάμερα. “Το πλέον κοινό πρόβλημα είναι μία πολύ μικρή ρωγμή στην συγκόλληση του audio codec (στο board)” δήλωσε o εκπρόσωπος της Google, Brian Rakowski. “Άλλα συναφή προβλήματα οφείλονται σε ελαττωματικό μικρόφωνο” συμπλήρωσε.

 

Με άλλα λόγια, τα προβλήματα με τις συσκευές –που κατασκευάζονται σε συνεργασία με την HTC- οφείλονται σε προβληματικό hardware, και επομένως δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν με την εγκατάσταση κάποιας αναβάθμισης. Ευτυχώς, για τους απογοητευμένους κατόχους των συσκευών, η Google διαχειρίζεται το πρόβλημα αποτελεσματικά και γρήγορα, με την εταιρεία να στέλνει συσκευές αντικατάστασης το ταχύτερο δυνατόν (αφού λάβει το ελαττωματικό κινητό, και επιβεβαιώσει την ύπαρξη του προβλήματος). Αν πάντως έχετε αγοράσει το κινητό από αλλού, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο ή το κατάστημα που αγοράσατε τη συσκευή.

 

Η Google υποστηρίζει ότι έχει ενισχύσει τις συνδέσεις στα κινητά Pixel που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε τα πιο πρόσφατα κινητά δεν έχουν λογικά πρόβλημα. Αν και η εταιρεία έχει αρχίσει και τους ελέγχους σε ανακατασκευασμένες (refurbished) συσκευές “είναι πιθανό ορισμένες συσκευές αντικατάστασης να μην έχουν αξιολογηθεί σωστά πριν η εταιρεία κατανοήσει την ύπαρξη του προβλήματος” δήλωσε ο Brian Rakowski. Με λίγα λόγια, ενδέχεται και το τηλέφωνο αντικατάστασης να έχει το ίδιο πρόβλημα, οπότε και θα πρέπει να το ελέγξετε διεξοδικά αφού το λάβετε.

 

Το ζήτημα, μάλλον προβληματίζει όσους επιθυμούν να αγοράσουν μία συσκευή Pixel ωστόσο όπως αναφέραμε, οι τελευταίες συσκευές δεν έχουν πρόβλημα. Όσοι μπορείτε να κάνετε υπομονή μερικούς μήνες, η Google πρόκειται φέτος να παρουσιάσει νέες συσκευές Pixel, και αν μελλοντικά απομακρύνει προμηθευτές όπως έχει υποσχεθεί η εταιρεία (όπως οι Qualcomm και HTC) ενδεχομένως να βελτιωθεί (ή όχι) ο ποιοτικός έλεγχος.

 

Link.png Site: Engadget