Σε λίγες ώρες, η δημοφιλής υπηρεσία Google Reader θα αποτελεί παρελθόν ύστερα από την απόφαση της Google να διακόψει τη λειτουργία της.

Με μια ανακοίνωση πριν από 4 μήνες που δημιούργησε αντιδράσεις, ο Google Reader, ίσως ο πιο δημοφιλής τρόπος να διαβάζεις τα αγαπημένα σου rss feeds περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τη Google να επικαλείται το μειωμένο ενδιαφέρον.

 

Πάντως από την ημέρα της ανακοίνωσης έως σήμερα, αρκετές εναλλακτικές προτάσεις είτε έχουν κυκλοφορήσει είτε πρόκειται να ανακοινωθούν, καλύπτοντας σε πλήρη βαθμό το κλείσιμο του Google Reader. Όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία μπορούν να εξάγουν τα στοιχεία των rss feeds και άλλα σχετικά με τα rss feeds που παρακολουθούν μέσω του Google Takeout, έτσι ώστε να τα εισάγουν στη νέα υπηρεσία που θα επιλέξουν.

 

Από τις εναλλακτικές προτάσεις που ήδη ξεχωρίζουν είναι το feedly, το οποίο διαθέτει έναν πολύ εύκολο τρόπο μετάβασης από το Google Reader στη δική του υπηρεσία, με το πάτημα ενός κουμπιού. Μερικές ακόμα υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι το FeedBin καθώς και το Digg Reader.