Απόδραση στον υποθαλάσσιο κόσμο φαίνεται να είναι ο επόμενος στόχος του Google Maps, της δημοφιλούς υπηρεσίας χαρτογράφησης της εταιρείας η οποία στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αρχαίων μνημείων και της Αρκτικής. Δημοσιεύτηκαν μάλιστα οι πρώτες πανοραμικές φωτογραφίες κάτω από τη θάλασσα από τις ακτές της Αυστραλίας, της Χαβάης και των Φιλιππίνων.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο blog της υπηρεσίας πλέον ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τις θαλάσσιες χελώνες, τα Manta ray ψάρια και τη ζωή μέσα στη θάλασσα με λίγα μόνο κλικ. Ο επικεφαλής του προγράμματος αναφέρει ότι το υλικό που θα συλλεχθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από επιστήμονες για την ανάλυση οικοσυστημάτων.

 

Αν και το εγχείρημα έχει προωθηθεί από τη Google, οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται είναι ιδιοκτησία από μια ομάδα επιστημόνων οι οποίοι κατασκεύασαν υποβρίχιες κάμερες με τρεις ευρυγώνιους φακούς, ικανούς να πραγματοποιήσουν λήψεις υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Κάθε φακός πραγματοποιεί λήψη φωτογραφίας 24 megapixel κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα συνθέτοντας πανοραμικές λήψεις 360 μοιρών.

 

http://www.youtube.com/watch?v=7syWPIZt9B4

 

Link.png Site: bbc.com

Picture.png Εικόνα: Συλλογή από Google Maps