Αν είστε φίλοι του Android, τότε ενδέχεται να γνωρίζετε πως γίνεται να παραμετροποιήσετε την home screen χρησιμοποιώντας launchers, πακέτα εικονιδίων ή widgets ώστε να την φέρετε στην μέτρα σας και να ταιριάζει στο γούστο σας.

Τι γίνεται όμως με τους απλούς χρήστες; Αυτή είναι και η ομάδα χρηστών που επιθυμεί να βοηθήσει η Google με την συγκεκριμένη κίνηση της.

 

Η εταιρεία λανσάρισε το #myAndroid Taste Test που ουσιαστικά δημιουργεί μία εξατομικευμένη αρχική οθόνη με βάση τις απαντήσεις που δίνουν οι χρήστες σε μία σειρά από ερωτήματα, όπως αν προτιμάτε την φυσική ή την human-made εμφάνιση, ποιο είναι το επίπεδο των ικανοτήτων σας κ.ά.

 

Μόλις ολοκληρώσετε, η εταιρεία μέσω σχετικών συνδέσμων σας οδηγεί στις εφαρμογές που είναι απαραίτητες (π.χ σε εργαλεία για ταπετσαρίες, πληκτρολόγια κ.ά) για τα δημιουργία της αρχικής οθόνης που σας ταιριάζει περισσότερο.

 

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για απλή υπόθεση, αφού θα πρέπει να περάσετε από κάθε προτεινόμενη εφαρμογή για να καταλήξετε στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που είδατε μόλις ολοκληρώσατε το τεστ. Παρόλα αυτά, αν είστε βετεράνος θα σας γλυτώσει από πολύ χρόνο ψαξίματος των εφαρμογών στο Google Play ενώ αν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο Android θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μία εντελώς νέα πλευρά για την πλατφόρμα. Και αυτό είναι που θέλει να κάνει η Google: να δείξει το επίπεδο εξατομίκευσης του Android στους απλούς χρήστες, οι οποίοι ενδεχομένως και να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι μπορεί να κάνει το κινητό τους.

 

Link.png Site: Engadget