Την υπηρεσία Buzz ανακοίνωσε σήμερα η Google για τους χρήστες του Gmail, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται περιεχόμενο όπως ακριβή θέση, φωτογραφίες, βίντεο, διάφορα link προς τους υπόλοιπους χρήστες. Το Buzz, λειτουργεί μέσα από το Gmail πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νέα ειδοποίηση θα λαμβάνεται και στο φάκελο της εισερχόμενης αλληλογραφίας. Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια δημοσίευση μέσω του Buzz, αυτόματα μεταφέρεται και στο προφίλ του Google. Επίσης, υπάρχει η ανάλογη ρύθμιση ώστε οι αναρτήσεις να μην είναι εμφανής προς όλους, αλλά σε επιλεγμένες ομάδες χρηστών.

 

Ακόμα, το νέο εργαλείο της Google, μπορεί και «αντλεί» περιεχόμενο από το Twitter και το Flickr όπως επίσης και από τις παρακάτω υπηρεσίες:

 

  • Picase Web
  • YouTube
  • Blogger
  • Κάθε τροφοδοσία που σχετίζεται με το Google Profile

 

Το Buzz υποστηρίζεται και από κινητές συσκευές καθώς ενσωματώνεται στην κεντρική σελίδα του Google Mobile. Σε κάθε ανάρτηση που κάνει ο χρήστης μέσω της υπηρεσίας, εντοπίζεται αυτόματα η τοποθεσία του και δημοσιεύεται παράλληλα. Να σημειωθεί ότι δεν αναγνωρίζεται απλά η τρέχουσα διεύθυνση, αλλά και το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης (πχ. σπίτι, εργασία, εστιατόριο, κλπ.). Επιπλέον, το Google Buzz λειτουργεί και μέσα από το Google Maps πλήρως υποστηριζόμενο από την παραπάνω δυνατότητα. Θα κυκλοφορήσει ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για Android και iPhone με στόχο την καλύτερη πλοήγηση μέσω αυτών των συσκευών.

 

Τέλος, η Google μας ενημερώνει ότι δεν πρόκειται για ένα 100% ολοκληρωμένο προϊόν, αφήνοντας έτσι το ενδεχόμενο νέων προσθηκών στο μέλλον.

 

Video Video: Google Buzz

Video Video: Google Buzz for Mobile

Link.png Site: lifehacker.com