Μπορεί η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών να έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια λόγο της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων tablet, όμως φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να μπουν δυναμικά στην αγορά.

Σύμφωνα με το NPD Group, τα Chromebooks αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους στην κατηγορία laptop κάτω των 300 δολαρίων κατά 20 με 25% τους τελευταίους οκτώ μήνες, κάτι που το καθιστά ως το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προϊόν σε αυτό το εύρος τιμής. Μη ξεχνάμε πως οι τιμές των Chromebooks ξεκινούν από 199 δολάρια, με προτάσεις από δυνατά ονόματα, όπως η Samsung και η Acer.

 

Από την άλλη, η Google φαίνεται να είναι η μόνη κερδισμένη της ιστορίας, καθώς ολόκληρη η αγορά υπολογιστών αναμένει ύφεση της τάξεως των 7.8 τις εκατό το τρέχον έτος, έναντι 4 τις εκατό που είχε το 2010, πτώση ρεκόρ στην ιστορία. Φαίνεται πως το όλο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ως προς το νέο λειτουργικό της Microsoft έχει στρέψει το καταναλωτικό κοινό στην αναζήτηση άλλων λύσεων, ενώ και η αγορά tablet ή smartphone ισοδυναμεί για πολλούς μία καλή λύση έναντι μιας αγοράς ενός νέου laptop.

 

Link.png Site: http://www.bloomberg.com/news/2013-07-10/google-chromebook-under-300-defies-pc-market-with-growth.html[/url]']bloomberg.com