Το Nearby Share είναι η εκδοχή της Google στο AirDrop του οικοσυστήματος της Apple, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε ασύρματα αρχεία με άλλες συσκευές Android που βρίσκονται κοντά σας.

Για να γίνει όμως το Nearby Share μια πραγματική εναλλακτική λύση του AirDrop για χρήστες Android, θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και σε άλλες συσκευές ή πλατφόρμες και όχι μόνο σε android smartphones. Η Google επέκτεινε τη δυνατότητα ασύρματης κοινής χρήσης αρχείων στο Chromebook το 2021 και στη CES 2022, η εταιρεία υποσχέθηκε να φέρει το Nearby Share στα Windows. Η εφαρμογή που η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε πολύ να κυκλοφορήσει, έκανε τελικά το ντεμπούτο της σε beta έκδοση τον Απρίλιο του 2023, ενώ από αυτή την εβδομάδα είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση για όλους.

Στην ανακοίνωσή της, η Google σημειώνει ότι από τότε που ξεκίνησε η δοκιμαστική του έκδοση, το Nearby Share έχει εγκατασταθεί σε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια υπολογιστές με Windows παγκοσμίως. Οι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα ασύρματης αποστολής αρχείων για να μεταφέρουν πάνω από 50 εκατομμύρια αρχεία μεταξύ του υπολογιστή τους και των Android συσκευών, είτε είναι smartphone είτε tablet.

Με την πρώτη σταθερή έκδοση του Nearby Share για Windows, η Google πραγματοποιεί δύο βασικές βελτιώσεις στην εφαρμογή. Πρώτον, θα εμφανίζεται ένας εκτιμώμενος χρόνος μεταφοράς, ώστε να γνωρίζετε πόσο καιρό θα κρατήσει η μεταφορά αρχείων. Δεύτερον, κατά την αποστολή φωτογραφιών από το τηλέφωνό σας, ο υπολογιστής των Windows θα εμφανίζει μια προεπισκόπηση για να βεβαιωθείτε ότι αποστέλλεται το σωστό αρχείο.

 

 

Η Google συνεργάζεται επίσης με την HP προκειμένου το Nearby Share να βρίσκεται προεγκατεστημένο στη σειρά φορητών υπολογιστών Dragonfly Pro της εταιρείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Nearby Share σε υπολογιστή που τρέχει τα Windows 10 64-bit ή νεότερη έκδοση. Οι ARM συσκευές δεν υποστηρίζονται προς το παρόν ενώ απαραίτητη προυπόθεση είναι ο υπολογιστής σας να διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth. Κατά την ασύρματη μεταφορά αρχείων, οι δύο συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και σε απόσταση 5 μέτρων η μία από την άλλη.

Η εφαρμογή Nearby Share για Windows είναι διαθέσιμη για λήψη από τον επίσημο ιστότοπο του Android. Μόλις εγκατασταθεί, απλά σύρετε και αφήστε το αρχείο που θέλετε να στείλετε στο τηλέφωνό σας στην εφαρμογή Nearby Share στον υπολογιστή. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξτε την επιλογή Nearby Share από το μενού. Εάν η λειτουργία file sharing είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή Android, θα εμφανιστεί αυτόματα στη λίστα παραληπτών. Πρέπει να αποδεχτείτε το αίτημα αποστολής αρχείου/αρχείων για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς αρχείου.

Αν είστε χρήστης Mac, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή NearDrop που φέρνει ανεπίσημα το Nearby Share στην πλατφόρμα της Apple.

  • Like 7
  • Thanks 1