Το Pixel Watch 2 της Google, το οποίο ανακοινώθηκε στην εκδήλωση Made by Google μαζί με τη σειρά smartphone Pixel 8, είναι η δεύτερη προσπάθεια της εταιρείας να κερδίσει τις εντυπώσεις στην αγορά των smartwatch.

Το νέο μοντέλο προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας και της φυσικής κατάστασης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και βελτιωμένη ενσωμάτωση με τις υπηρεσίες της Google. Διαθέτει επίσης μια θήκη κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, τονίζοντας τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά του.

Το Pixel Watch 2 διαθέτει ένα ευρύτερο φάσμα χαρακτηριστικών παρακολούθησης υγείας και φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων αισθητήρων για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια φέτος. Εισάγει επίσης έναν αισθητήρα συνεχούς ηλεκτροδερμικής δραστηριότητας (cEDA) και θερμοκρασίας δέρματος, δανεισμένο από τα έξυπνα ρολόγια της Fitbit (η οποία ανήκει στη Google) όπως το Sense 2. Οι αισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τα επίπεδα στρες και να προτείνουν δραστηριότητες όπως τη καταγραφή συναισθημάτων ή καθοδηγούμενες ασκήσεις αναπνοής όταν ανιχνεύεται κάποια αλλαγή. Το ρολόι προσφέρει επίσης αυτόματη παρακολούθηση προπόνησης και προπόνηση σύμφωνα με τις ζώνες καρδιακού ρυθμού.

Ενώ το νέο μοντέλο μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με τον προκάτοχό του, υπάρχουν ορισμένες αξιοσημείωτες αλλαγές. Η κορώνα είναι μεγαλύτερη και πιο ευθυγραμμισμένη με τη θήκη ενώ τα λουράκια του ρολογιού έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι ελαφρύτερα και πιο άνετα, διατηρώντας παράλληλα τη συμβατότητα με τον μηχανισμό εναλλαγής του προηγούμενου μοντέλου.

Οι δυνατότητες μηχανικής μάθησης της Google ενσωματώνονται επίσης στο Pixel Watch 2, παρέχοντας καλύτερες πληροφορίες για την υγεία και τις συνήθειες του κατόχου του. Η  συγκεκριμένη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω του Fitbit Labs για την παροχή περαιτέρω ανάλυσης των δεδομένων υγείας.

Το Pixel Watch 2 τρέχει το Wear OS 4 και περιλαμβάνει νέες λειτουργίες όπως το Safety Check, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία τους με αγαπημένα πρόσωπα. Προσφέρει επίσης τη λειτουργία Emergency Sharing για μετάδοση της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο σε αξιόπιστες επαφές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι χρήστες μπορούν πλέον να αλληλεπιδρούν με το Gmail και το Ημερολόγιο της Google απευθείας από τον καρπό τους ενώ το ρολόι προσφέρει βελτιωμένη ενσωμάτωση έξυπνου σπιτιού με τη σουίτα συμβατών προϊόντων και εφαρμογών της Google.

Στο εσωτερικό το Pixel Watch 2 χρησιμοποιεί το νέο τετραπύρηνο Snapdragon Wear 5100 SoC της Qualcomm, σε συνδυασμό με έναν συνεπεξεργαστή Cortex M33, 32GB eMMC flash και 2GB RAM. Το νέο τσιπ υπόσχεται ενεργειακή αποδοτικότητα και όχι κάποια αναβάθμιση στην ταχύτητα. Η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί ελαφρώς στα 306 mAh, μειώνοντας το χρόνο πλήρους φόρτισης κατά πέντε λεπτά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Η Google υπόσχεται ότι το ρολόι μπορεί να διαρκέσει 24 ώρες με μία μόνο φόρτιση με τη λειτουργία της οθόνης να είναι πάντα ενεργοποιημένη.

Παρά τα νέα αυτά χαρακτηριστικά, πολλές πτυχές παραμένουν αμετάβλητες από το προηγούμενο μοντέλο. Το μέγεθος της κάσας (41 mm) και το ύψος (12,3 mm) παραμένουν ίδια, όμωςτο νέο μοντέλο είναι πέντε γραμμάρια ελαφρύτερο. Το κρύσταλλο Gorilla Glass 5 έχει επανασχεδιαστεί αλλά παραμένει παρόμοιο με την προηγούμενη έκδοση, καλύπτοντας μια οθόνη AMOLED 320ppi με χρώμα DCI-P3 και προστατεύοντάς την από τυχόν γρατζουνιές. Η φωτεινότητα φτάνει τα 1000 nits ενώ δεν βλέπουμε κάποια αλλαγή στη συνδεσιμότητα, με ενδεικτική την παρουσία Bluetooth 5.0 και όχι κάποιας νεότερης έκδοσης.

Το Pixel Watch 2 είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία σε πολλές χώρες (όχι όμως στην Ελλάδα), ξεκινώντας από 349 δολάρια για το WiFi μοντέλο WiFi, με τη Google να διαθέτει και LTE έκδοση. Κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα ενώ όσοι το αγοράσουν θα λάβουν έξι μήνες δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία Fitbit Premium.