Μέσα στο καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με τη Google και τη παρουσίαση νέων υπηρεσιών, η σημερινή είδηση δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Η Google ανακοίνωσε σήμερα τη κυκλοφορία της δικής της γλώσσας προγραμματισμού, φυσικά ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που θα ονομάζεται πολύ απλά Go.

 

Αν και σε δοκιμαστικό στάδιο, η Go στηρίζεται στη C++ και περιλαμβάνει στοιχεία από άλλες γλώσσες προγραμματισμού κυρίως τη Python . Στις αιτιολογήσεις για τους λόγους που την οδήγησαν στη δημιουργίας της Go η εταιρεία αναφέρει ότι τη τελευταία δεκαετία δεν έχει αναδειχθεί κάποια σημαντική γλώσσα προγραμματισμού ενώ οι υπολογιστές έγιναν αρκετά πιο γρήγοροι σε αντίθεση με την ανάπτυξη λογισμικού. Η Go έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ανάπτυξη προγραμμάτων και web apps που θα τρέχουν σε συστήματα με πολυπύρηνους επεξεργαστές.

 

Στην ομάδα ανάπτυξης βρίσκονται γνωστά ονόματα της πληροφορικής όπως ο Ken Thompson, ενός από τους δημιουργούς του Unix, ο Rob Pike και ο Robert Griesemer γνωστός για τη εργασία του στο Java HotSpot compiler.

 

Link.png Site: Goland.org

Video Video:

|

Link.png Site: ComputerWorld.com