Η Google ανακοίνωσε σήμερα στο επίσημο της blog την ανάπτυξη τεχνολογίας η οποία καθιστά δυνατή την οδήγηση αυτοκινήτων κάνοντας περιττή την ύπάρξη οδηγού. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία έχει προσλάβει μηχανικούς οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιους διαγωνισμούς ή ακόμα και σε αγώνες με αυτοκίνητα που ενσωματώνουν πειραματικά συστήματα.

 

Οι δοκιμές που διεξάγει η Google φαίνεται να έχουν προχωρήσει αρκετά αφού ήδη τα ειδικά διαμορφωμένα Toyota Prius έχουν διανύσει περισσότερα από 200.000 χιλιόμετρα στους δρόμους της Καλιφόρνια, με τα 1600 απ' αυτά να έχουν γίνει χωρίς καμία βοήθεια. Την βοήθεια την προσφέρει ο μηχανικός της Google ο οποίος με τον κατάλληλο εξοπλισμό ελέγχει την απόδοση του λογισμικού και επεμβαίνει αν χρειαστεί είτε πατώντας το φρένο είτε με το να αναλάβει το τιμόνι.

 

Η αυτόματη οδήγηση παραμένει μια από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογικές καινοτομίες αφού η Google πιστεύει ότι ένα τέτοιο σύστημα θα μειώσει στο μισό τους θανάτους που προέρχονται από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Ένα από τα πλεονεκτήματα οδήγησης από υπολογιστή είναι η αντίληψη χώρου 360 μοιρών που μπορεί να επιτρέπει κοντινότερη οδήγηση μεταξύ των οχημάτων και μείωση της κίνησης στους δρόμους. Επιπλέον η κατανάλωση καυσίμου θα είναι πλήρως ελεγχόμενη και θα οδηγεί σε μικρότερος κόστος.

 

Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, αυτοκίνητα που δε θα χρειάζονται οδηγό, θα κυκλοφορήσουν μετά από 8 χρόνια.

 

Link.png Site: Google Blog

Video Video: