Με μια νέα ιστοσελίδα, η Google φιλοδοξεί να συγκεντρώσει δωρεές από ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουν αρκετοί οργανισμοί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, της μεγαλύτερης στον κόσμο μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει σε δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ σε οργανισμούς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Save The Children, Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, καθώς και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες. Παράλληλα η Google καλεί τον καθένα να συνεισφέρει και αυτός στην προσπάθεια, με δωρεές ύψους 5,10,25,100 ή 200 δολαρίων, με αντιστοίχιση μάλιστα κάθε προσφοράς για τα πρώτα 5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο τελικός στόχος είναι η συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων ευρώ (11εκ. δολάρια) όπου με τη συμπήρωση του, το ποσό θα μεταφερθεί στις παραπάνω μη κυβερνητικές οργανώσεις μέσω της εταιρείας διαχείρισης δωρεών, Network for Good. Με τη σειρά τους οι οργανώσεις θα προσφέρουν τροφή, ασφάλεια, ιατρική περίθαλψη αλλά και στέγη σε όσους την έχουν ανάγκη. Μέχρι στιγμής, 1 ημέρα μετά την παρουσίαση της ιστοσελίδας, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια, κάτι σίγουρα ενθαρρυντικό για την ολοκλήρωση του στόχου.

 

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την πραγματοποίηση μιας δωρεάς, μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: https://onetoday.google.com/page/refugeerelief[/url]/']Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση