Η Google πρόσφατα αιτήθηκε για την κατοχύρωση πατέντας με απώτερο σκοπό να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό laser το οποίο θα δημιουργεί ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην επιφάνεια που θα πέφτει η ακτίνα ή ακόμη και στην παλάμη του χρήστη.

Όμως το όλο concept, δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο. Το άξιο αναφοράς είναι ότι κάτι τέτοιο θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευές smartphone αν και κατά πολλούς, δεν έχει απολύτως καμία χρηστική λειτουργία εφόσον τα smartphones διαθέτουν ήδη πληκτρολόγιο το οποίο προβάλλεται σε περιόδους όπου ο χρήστης το χρειάζεται για την εισαγωγή δεδομένων.

 

Η Google όμως από την μεριά της επιθυμεί το συγκεκριμένο σύστημα laser πληκτρολογίου να χρησιμοποιηθεί μαζί με το Google Glass project έτσι ώστε όσοι φορούν τα συγκεκριμένα γυαλιά υψηλής τεχνολογίας να μπορούν να κάνουν χρήση του εικονικού keyboard σε περιπτώσεις που οι φωνητικές εντολές καθίστανται δύσχρηστες.Σε περιπτώσεις μάλιστα όπου ο χρήστης δεν μπορεί να καθίσει σε ένα τραπέζι προκειμένου να πληκτρολογήσει, μπορεί την λύση να δώσει το εικονικό πληκτρολόγιο στην παλάμη.

 

Το όλο σύστημα, λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί την βιντεοκάμερα των γυαλιών για να προβάλει την ακτίνα και καθώς αυτή θα προσπίπτει πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, θα δημιουργεί το πληκτρολόγιο.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51375-google-patent-aims-to-attach-a-laser-keyboard-to-project-glass.html[/url]']techspot.com