Η υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων της Google, το Gtalk, απενεργοποιείται επίσημα στις 16 Φεβρουαρίου, με το ήδη δημοφιλές Hangouts να έχει πάρει εδώ και αρκετό καιρό τη θέση του σε μια προσπάθεια της εταιρείας για σύγκλιση αρκετών υπηρεσιών της σε μία εφαρμογή.

Η κίνηση αυτή δεν προκαλεί οποιαδήποτε έκπληξη αφού η εφαρμογή και τα αντίστοιχα επίσημα plugins είχαν αποσυρθεί εδώ και καιρό από τη Google, με την εταιρεία να προωθεί το Hangouts ως μια πολύ καλύτερη λύση όχι μόνο για υπολογιστές αλλά και φορητές συσκευές. Από τις 16 Φεβρουαρίου, όσοι χρησιμοποιούν ακόμα κάποια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή η οποία δίνει πρόσβαση στο Gtalk, θα λάβουν κατά πάσα πιθανότητα μήνυμα για αδυναμία σύνδεσης.

 

Για την ώρα πάντως το Hangouts δεν έχει συναντήσει μεγάλη αποδοχή από τους χρήστες συγκριτικά με άλλες παρόμοιες υπηρεσίες όπως το WhatsApp, με τη Google να έχει ενσωματώσει στην εφαρμογή διάφορους τρόπους επικοινωνίας εκτός των άμεσων μηνυμάτων όπως μέσω SMS, φωνητικές κλήσεις και βιντεοσυζητήσεις.

 

Ανάμεσα στις δυνατότητες της πλατφόρμας του Hangouts τις οποίες θέλει να επεκτείνει η Google, περιλαμβάνεται και η υπηρεσία Helpouts, με την εταιρεία να δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να λάβει συμβουλές μεταξύ άλλων από γιατρούς, καθηγητές προσωπικούς γυμναστές, με αντάλλαγμα ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο.

 

Link.png Site: PhoneArena