Η Google επιβεβαίωσε ότι το Google Photos έχει τώρα περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Ο αριθμός-ορόσημο ξεπεράστηκε στις αρχές του καλοκαιριού, κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια αφότου η Google αποκάλυψε το Photos σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στο Fast Company. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει το Photos από το Google+ στο συνέδριο Google I/O το 2015.

Πρόκειται για το ένατο προϊόν της Google που ξεπερνάει σε αριθμό χρηστών το ένα δισεκατομμύριο μετά τα Search, Gmail, Chrome, Maps, YouTube, Play Store και Android ωστόσο κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο αρκετά ταχύτερα από κάποια άλλα προϊόντα. Το Gmail για παράδειγμα χρειάστηκε δώδεκα χρόνια για να προσθέσει το δέκατο ψηφίο στον αριθμό των χρηστών του ενώ από την άλλη τα Facebook και Instagram χρειάστηκαν περίπου οκτώ χρόνια για να φτάσουν σε αριθμό χρηστών το ίδιο νούμερο.

Ένας από τους λόγους που η Google έφτασε τόσο γρήγορα σε σχέση με άλλα προϊόντα να πετύχει αυτή την μεγάλη επίδοση είναι ότι συχνά προσθέτει νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά στο Photos. Το τελευταίο από αυτά για παράδειγμα είναι το Gallery Go, που είναι ένας ελαφρύς «photo manager». Επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις φωτογραφίες και τις εικόνες τους εκτός σύνδεσης και μπορεί αυτόματα να τις ταξινομεί αυτόματα σε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων, εγγράφων, τοποθεσιών κ.ά.

Engadget

  • Like 1