Αν η Google σχεδιάσει hardware για να συνοδεύσει την φημολογούμενη υπηρεσία game streaming της, μπορούμε να έχουμε από τώρα μία ιδέα για το πως θα μοιάζει.

Η Yanko Design ανακάλυψε μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Google για ένα internet-connected game χειριστήριο που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την συσκευή (host) που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Το χειριστήριο είναι σε θέση να λαμβάνει ειδοποιήσεις, προσκλήσεις συμμετοχής σε παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο, και θα μπορεί να εκκινήσει το σχετικό app σε κάθε συσκευή – θα μπορείτε να παίξετε κάποιο multiplayer παιχνίδι στο tablet σας για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείται η τηλεόραση από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.

Το χειριστήριο επίσης θα μπορεί να αποθηκεύει το λογαριασμό σας και τις ρυθμίσεις στην συσκευή host (όπως η ένταση της φωνής και η φωτεινότητα) και όχι μόνο γενικές ρυθμίσει για το gamepad ή συγκεκριμένες λειτουργίες σε πλήκτρα. Επίσης θα επιτρέπει να συνεχίσετε να παίζετε το παιχνίδι που παίζατε στο σπίτι σας ακόμα και στο σπίτι ενός φίλου. 

169760231_googlegamepad.jpg.09c0966ef3cc318ff31a837166fe16ef.jpg

Η Google υπέβαλλε την αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2014 –την εποχή του Android KitKat- και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η εικόνα του gamepad ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτική του τελικού προϊόντος. Παρόλα αυτά, μας δίνει μία ιδέα για τον τρόπο που θα προσεγγίσει ενδεχομένως η Google την επέκταση του Project Stream σε μία πλήρη υπηρεσία. Αντί λοιπόν να χρειάζεται να επενδύσετε σε μία dedicated κονσόλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα gamepad που απλώς θα επικοινωνεί με τις συσκευές που έχετε ήδη στην κατοχή σας.

Engadget

  • Haha 1
  • Confused 1