Όταν η Google λανσάρισε τη νέα της game streaming πλατφόρμα, Stadia, τον Νοέμβριο πέρυσι, οι πρώτοι που την χρησιμοποίησαν παραπονέθηκαν για περιορισμένες επιλογές παιχνιδιών, για χαμηλής ποιότητας γραφικά, για lag ή για χαρακτηριστικά που απουσίαζαν.

Κάποια παράπονα, λαμβάνοντας υπόψη πόσο νέο είναι το προϊόν που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια με την μικρότερη επένδυση στο hardware, χρησιμοποιώντας τον Chrome στον υπολογιστή, ένα app στο κινητό ή το Chromecast Ultra στην τηλεόραση ήταν μάλλον αναμενόμενα θα λέγαμε. Πρόσφατα, και για να αντιμετωπίσει τα παράπονα και το αρνητικό κλίμα, η Google ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερα από 120 νέα παιχνίδια στην υπηρεσία το 2020. Μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς μάλιστα, τα 10 από αυτά θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην πλατφόρμα Google Stadia όταν λανσαριστούν (αυτό σημαίνει ότι κάποια, αν όχι όλα, θα είναι αποκλειστικά στην πλατφόρμα της για κάποιο χρονικό διάστημα).

Η εταιρεία στην ανάρτηση της στο επίσημο blog για την πλατφόρμα της έκανε γνωστό επίσης ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα προσφέρει υποστήριξη 4K web streaming (άγνωστο αν η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο τους συνδρομητές Stadia Pro που πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για 4K game streaming). Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει περισσότερα κινητά Android (για την ώρα υποστηρίζονται μόνο συσκευές Pixel), ότι θα προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα του Google Assistant κατά το web gaming και ότι θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να παίζουν ασύρματα χρησιμοποιώντας την desktop έκδοση του Chrome (για την ώρα το χειριστήριο δεν λειτουργεί σε desktop υπολογιστή χωρίς να είναι συνδεδεμένο σε USB-C). Λαμβάνοντας υπόψη την «χλιαρή υποδοχή» και τα παράπονα, οποιαδήποτε ανακοίνωση αφορά βελτιώσεις και αναβαθμίσεις θα κάνει την πλατφόρμα περισσότερο ελκυστική στους χρήστες. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα φιλόδοξο εγχείρημα –κάποιοι υποστηρίζουν ότι η τεχνολογική υποδομή που απαιτείται δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο- όμως είναι μία υποσχόμενη πρόταση που μόνο θα βελτιώνεται με τον καιρό. Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά κονσόλας ή gaming PC, η Stadia θα μπορούσε να αποτελέσει μία αρκετά καλή επιλογή για τους gamers.

Engadget