Τον περασμένο Ιανουάριο, η Google ανακοίνωσε την κατάργηση του G Suite Legacy, των εταιρικών λογαριασμών που μέχρι σήμερα διαθέτουν αρκετές μικρομεσαίες εταιρείες εντελώς δωρεάν. 

Μετά από τις αντιδράσεις, η Google προχώρησε σε γενναίες εκπτώσεις για όσους επέλεγαν να αναβαθμιστούν σε κάποιο από τα συνδρομητικά πακέτα, χωρίς να χάσουν τα δεδομένα τους όμως λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι θα παρουσίαζε ένα νέο δωρεάν πακέτο αποκλειστικά για όσους στηρίζονταν μέχρι σήμερα στο G Suite Legacy. Έτσι από σήμερα, οι συγκεκριμένοι χρήστες -και μόνο- μπορούν μέσα από το admin panel τους να δηλώσουν ότι ο λογαριασμός τους είναι προσωπικός και όχι εταιρικός, προκειμένου να έχουν τα ίδια προνόμια με πριν συμπεριλαμβανομένου του δικού τους domain. Στα προνόμια περιλαμβάνεται η δωρεάν έκδοση των Gmail, Google Docs, Google Meet και Calendar χωρίς όμως πλέον να υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης 24/7.

m8b1ievszvz81.webp.08b1ed5a4753326e1a9a355824654ab0.webp

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες αν τηρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη μετάβασή τους στο νέο προσωπικό πακέτο μέχρι τις 27 Ιουνίου ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο συνδρομητικό πακέτο. Σε αντίθετη περίπτωση ο λογαριασμός τους θα απενεργοποιηθεί μετά από λίγες εβδομάδες.

Για όσους ψάχνουν κάποια εναλλακτική στις συνδρομητικές επιλογές του Google Workspace, έχουμε συγκεντρώσει μια σχετική λίστα εδώ.

  • Like 4
  • Thanks 1