Αν και αναμφισβήτητα, το Google Pixel Fold συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το φετινό συνέδριο Google I/O, το Google Pixel 7a αποτελεί άξιο διάδοχο του Pixel 6a καθώς έρχεται βελτιωμένο σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Όπως συνηθίζεται στις τελευταίες συσκευές του γίγαντα της αναζήτησης, το Google Pixel 7a βασίζεται στην πλατφόρμα της ίδιας της εταιρείας και ενσωματώνει το Tensor G2 SoC (System-on-Chip) που όπως είναι γνωστό έχει δανειστεί την ονομασία του από τις μονάδες επεξεργασίας που χρησιμοποιεί η Google στα κέντρα δεδομένων της. Αυτό σημαίνει ότι το Tensor G2 SoC δανείζεται πέρα από την ονομασία και πολλά από τα στοιχεία επιτάχυνσης Τεχνητής Νοημοσύνης (Tensor Processing Unit) και Μηχανικής Εκμάθησης (Machine Learning) που διαθέτουν και αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο που χειριζόμαστε τη νέα έκδοση του Android. Φυσικά, ο επεξεργαστής βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM και ενσωματώνει την μονάδα Titan M2 που αναλαμβάνει την ασφάλεια των δεδομένων (μεταξύ των οποίων και φωτογραφιών ή μηνυμάτων) με ισχυρή κρυπτογράφηση. Ο επεξεργαστής Tensor G2 συνδυάζεται με 8GB LPDDR5 RAM και 128GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου.

Pixel 7a_3.jpg

Η οθόνη του Pixel 7a είναι τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 6,1 ιντσών, ανάλυση FHD+ (2.400 x 1.080 pixels) και υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως και 90Hz. Η συσκευή είναι αδιάβροχη (καλύπτει τις προδιαγραφές IP67), υποστηρίζει ταχεία ενσύρματη φόρτιση (18W) και ασύρματη φόρτιση (7.5W) και σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία του επαρκεί για 24ώρη χρήση. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.385 mAh.

Το Pixel 7a που θα διατεθεί σε τρεις χρωματισμούς (στα γνωστά «παστέλ» χρώματα της εταιρείας μαζί με μία νέα κοραλί έκδοση) και έχει χαρακτηριστική σχεδίαση «Google» με μεταλλικό πλαίσιο και dual-tone φινίρισμα, διαθέτει διπλό σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος.

Pixel 7a_4.jpg

Το σύστημα αποτελείται από μία ευρυγώνια κάμερα 64MP Quad PD Quad Bayer (72% μεγαλύτερος αισθητήρας σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά με 0,8μm pixels) με διάφραγμα φακού f:/1.89 και μία υπερευρυγώνια 13MP με 95° FoV και διάφραγμα φακού f:/2.2. Ανάμεσα στις δυνατότητες του νέου συστήματος καμερών του Pixel 7a είναι το Super Res Zoom που επιτρέπει τη μεγέθυνση έως και 8x χωρίς απώλειες καθώς και το Real Tone. Επίσης, υποστηρίζονται λειτουργίες όπως τα Photo Unblur, Magic Erazer και Night Sight. Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 13MP και μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 4K.

Pixel 7a_2.jpg

H συσκευή είναι dual-SIM, διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία και δύο μικρόφωνα με noise suppression, υποστηρίζει Wi-Fi 6E (802.11ax) με 2.4GHz+5GHz+6GHz, HE80, MIMO, Bluetooth v5.3 + LE, NFC, Google Cast και GPS καθώς και δίκτυα 5G. Το κόστος του Google Pixel 7a είναι $499 και είναι άμεσα διαθέσιμο στους Αμερικανούς χρήστες με την εταιρεία να υπόσχεται 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

  • Like 8
  • Thanks 2