Η επίσημη ανακοίνωση του Nexus 5 της Google, έγινε σήμερα σε ειδική παρουσίαση την οποία διοργάνωσε η Wind και η LG, κατασκευάστρια εταιρεία της συσκευής.

Όπως και με το προηγούμενο smartphone της σειράς, έτσι και τώρα η Google συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία με την LG παρουσιάζοντας ένας σαφώς βελτιωμένο μοντέλο σε όλους τους τομείς.

 

Επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μας πληροφορίες, το Nexus 5 διατίθεται από σήμερα αποκλειστικά από τη Wind. Η τιμή του είναι η καλύτερη δυνατή που περιμέναμε αφού αυτή έχει οριστεί στα €399 κάνονας το Nexus 5 μια πάρα πολύ καλή πρόταση σε συνδυασμό με τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά που αυτό διαθέτει.

 

Nexus 5 - hands on

Nexus 5 - hands on

Nexus 5 - hands on

 

Nexus 5 - hands on

Nexus 5 - hands on

 

Σε αυτά ξεχωρίζει η οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας True HD IPS+ με Full HD ανάλυση 1080 x 1920 και 441ppi η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Κορυφαίες επιδόσεις έχουμε και στον τομέα του επεξεργαστή με την παρουσία του Snapdragon 800 της Qualcomm με τον τετραπύρηνο Krait 400 στα 2.3 GHz σε συνδυασμό με τα 2 GB RAM.

 

Ο αποθηκευτικός χώρος έχει οριστεί στα 16 GB για το αρχικό μοντέλο, με την LG να αναφέρει ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε την έκδοση με τα 32 GB. Επιπλέον θα διατεθεί στην ελληνική αγορά μόνο σε μαύρο χρώμα και όχι σε άσπρο.

 

Στο Nexus 5 βλέπουμε ακόμα 2 κάμερες των 8MP και 1.3MP με δυνατότητα εγγραφής Full HD video, LED Flash και δυνατότητα αυτόματης εστίασης. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά συμπληρώνει η υποστήριξη WiFI 802.11 b/g/n/ac, LTE, Bluetooth 4.0, υποστήριξη ασύρματης φόρτισης καθώς και δέκτης A-GPS. Ειδικά για τον ασύρματο φορτιστή, αυτός δε θα διατεθεί στην αγορά, με τα στελέχη της LG να επισημάνουν όμως ότι υπάρχει πλήρης συμβατότητα με αυτόν του Nexus 4.

 

Όπως με κάθε Nexus συσκευή, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη που "τρέχει" την τελευταία έκδοση του Android και συγκεκριμένα την 4.4.2 KitKat, στις οποίες ξεχωρίζει η μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Google Now, η εγγενής υποστήριξη εκτύπωσης, το πιο γρήγορο multitasking, ο νέος Dialer και πολλές άλλες ακόμη.