Τα «νέα» είχαν διαρρεύσει καιρό τώρα, επιτέλους όμως επισημοποιήθηκαν.

Η Google ανακοίνωσε το πρώτο της smartwatch, το Pixel Watch. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ακόμα και μετά τα αποκαλυπτήρια υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά αλλά τουλάχιστον θα έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας προκειμένου να μάθουμε τις απαντήσεις, μιας που το Pixel Watch δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τώρα σύντομα -το περιμένουμε το φθινόπωρο μαζί με το Pixel 7.

Το design του smartwatch δε διαφέρει από τα όσα είχαν ακουστεί. Μιλάμε για στρογγυλό σχήμα και θολωτή κατασκευή με σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι (ανακυκλωμένο ωστόσο) και εναλλασσόμενα λουράκια. Τα μοναδικά στοιχεία ελέγχου, πέραν της οθόνης αφής φυσικά, θα είναι μία κορώνα (με απτική τεχνολογία) και ένα πλήκτρο. Το Pixel Watch θα τρέχει μία βελτιωμένη έκδοση του Wear OS 3 με ανανεωμένο περιβάλλον χρήστη που θα προσφέρει ευκολότερη πλοήγηση και έξυπνες ειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τη Google, το Pixel Watch θα διαθέτει νέα apps όπως τα Google Wallet και Google Home, Google Maps, λειτουργία Emergency SOS (για κλήσεις εκτάκτου ανάγκης), υποστήριξη Google Assistant ενώ θα ενσωματώνει και την πλατφόρμα της Fitbit. Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για την πρώτη ουσιώδη συνεργασία των δύο brands έπειτα από την εξαγορά της Fitbit από τη Google τον Ιανουάριο του 2021 έναντι $2,1 δισ.

image.png.19664ae0725448f0e6d71b08391d3808.png


Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Google, Rick Osterloh, η ενσωμάτωση της Fitbit έχει γίνει με τρόπο τέτοιο που είναι παρούσα σε όλο το φάσμα της εμπειρίας χρήσης του Pixel Watch. Το τελευταίο μάλιστα θα είναι εξοπλισμένο με τους πιο πρόσφατους αλγορίθμους της Fitbit για ακριβέστερες μετρήσεις. Τα δεδομένα του χρήστη μάλιστα θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την πλατφόρμα μέσω της οποίας συλλέγονται (άλλα είναι αυτά της Google και άλλα εκείνα της Fitbit) έτσι ώστε να φυλάσσονται ξεχωριστά, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί η Google κατά την εξαγορά της Fitbit.

Η λογική λέει πως η Google θα επανέλθει μέσα στη χρονιά, καθώς θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του Pixel Watch με περισσότερες πληροφορίες.
 

  • Like 3