Πέρα από την λύση αγοράς χώρου, υπάρχει και η εναλλακτική του καθαρίσματος

Πολλοί είναι αυτοί που πλέον βασίζονται στον αποθηκευτικό χώρο της Google, που διατίθεται με κάθε λογαριασμό. Το ίδιο πολλοί είναι και αυτοί που τον χρησιμοποιούν για σημαντικά έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα σημαντικά αρχεία. Αυτός ο χώρος όμως είναι αρκετά περιορισμένος και μπορεί σχετικά εύκολα να γεμίσει.

Με κάθε λογαριασμό, η Google διαθέτει συνολικά 15GB για όλες τις υπηρεσίες (εκτός κι αν κάποιος πληρώνει συνδρομή στο Google Workspace για να έχει μεγαλύτερο χώρο). Αυτά τα 15GB χρησιμοποιούνται για το Gmail, Google Drive όπως και κάθε φωτογραφία του Google Photos.

Για να έχετε μια γενική εικόνα χρήσης του χώρου σας, μπορείτε απλά να ανοίξετε αυτό το link. Αν κοντεύει να γεμίσει υπάρχει η λύση της αγοράς χώρου, αλλά υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική : ένας έλεγχος των περιεχομένων που υπάρχουν και διαγραφή περιττών αρχείων.

Google Drive

Το Google Drive είναι συνήθως η υπηρεσία που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό, με πολλούς χρήστες να έχουν ξεχάσει τι έχουν ανεβάσει με την πάροδο των χρόνων. Ακολουθώντας τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία που έχετε ανά μέγεθος και να διαγράψετε ότι δεν χρειάζεται. Επίσης από τις ρυθμίσεις πάνω δεξιά, μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές της Google (Διαχείριση εφαρμογών) που μπορεί να έχουν καταργηθεί αλλά συνεχίζουν να καταλαμβάνουν χώρο στον λογαριασμό σας. Φυσικά μην ξεχάσετε να ελέγξετε και να αδειάσετε τον Κάδο απορριμάτων.

google-apps-manage.PNG

Google Photos

Με τις επερχόμενες αλλαγές στην υπηρεσία Google Photos τον Ιούνιο, κάθε φωτογραφία που θα αποθηκεύεται στην υπηρεσία θα καταλαμβάνει χώρο από τα 15GB που αναφέραμε παραπάνω. Αν έχετε ήδη φωτογραφίες ανεβασμένες στο αρχικό τους μέγεθος, μπορείτε να τις μετατρέψετε μέσω των ρυθμίσεων πατώντας εδώ, και επιλέγοντας την επιλογή "Υψηλή ποιότητα". Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συμπιέσει τις εικόνες στα 16MP και τα βίντεο σε 1080p. Βέβαια αυτό θα αφορά μόνο τα μελλοντικά uploads. Το υπάρχον περιεχόμενο μπορεί να παραμείνει με την ίδια ποιότητα.

google-photo-compress.PNG

Gmail

Τα e-mail γενικά δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα επισυναπτόμενα αρχεία από την άλλη, μπορούν να εξαφανίσουν πολύτιμο χώρο. Για να ελέγξετε τι γίνεται, ανοίξτε το Gmail και εισάγετε το παρακάτω στην μπάρα αναζήτησης "has:attachment larger:10M". Έτσι θα εμφανιστούν όλα τα e-mail με αρχεία μεγέθους από 10MB και πάνω. Αφού τα ελέγξετε και διαγράψετε ότι είναι άχρηστο, μη ξεχάσετε και πάλι να αδειάσετε τον Κάδο απορριμάτων.

  • Like 4
  • Thanks 4