Μια λειτουργία που σίγουρα θα αρέσει σε όλους τους χρήστες της και αναμένεται να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανακοίνωσε η Google για λογαριασμό του Google Analytics. Πρόκειται για το Google Analytics Real-Time, που δίνει τη δυνατότητα προβολής των στατιστικών επισκεψιμότητας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βλέπετε τί συμβαίνει στο website σας τη στιγμή που συμβαίνει.

 

real-time.png rightnow-social.png

Το Real-Time εμφανίζει τους ενεργούς χρήστες που βρίσκονται στον ιστοχώρο σας αυτή τη στιγμή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον επισκέφθηκαν. Έτσι, θα μπορείτε για παράδειγμα να αξιολογήσετε καλύτερα το πόσο αποτελεσματική είναι μία καμπάνια που τρέξατε, να μελετήσετε τον αντίκτυπο που έχουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην επισκεψιμότητα αμέσως μετά τη δημοσίευση ενός νέου άρθρου αλλά και να δείτε μετά από πόση ώρα πέφτει η κίνηση.

 

Το Real-Time είναι διαθέσιμο μόνο στη νέα έκδοση του Google Analytics (κάτω από την καρτέλα “Dashboard”) και μόνο για λογαριασμούς στους οποίους έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Προς το παρόν η πρόσβαση σε αυτό είναι περιορισμένη σε μικρή μερίδα χρηστών, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να διατεθεί σε όλους. Αν πάντως βιάζεστε να το αποκτήσετε, μπορείτε να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να σας δοθεί νωρίτερα η πρόσβαση.

 

Link.png Site: Google Analytics Blog

 

Edit: Μιας και το Real-Time μου ενεργοποιήθηκε ήδη, πρόσθεσα μερικά screenshots στο τέλος της είδησης. Οι εικόνες είναι από το blog μου, οπότε οι ταυτόχρονοι επισκέπτες είναι λίγοι (είμαι περίεργος να δω το αντίστοιχο dashboard του insomnia), αλλά πράγματι μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο την κίνηση του website σου και οι ενδείξεις μεταβάλλονται αυτόματα χωρίς να χρειαστεί ανανέωση της σελίδας.

 

Έχοντας μάλιστα ανοιχτό το Real-Time στον Firefox και ανοίγοντας στο δίπλα παράθυρο το blog στον Chrome διαπίστωσα πως η ενημέρωση είναι άμεση, αφού η νέα επίσκεψη καταγράφηκε σχεδόν πριν προλάβουν καν να φορτώσουν κάποια από τα τελευταία στοιχεία της σελίδας (είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κάθε screenshot που πήρα εμφανίζει και διαφορετικό αριθμό ενεργών χρηστών).

 

Edit2: Προστέθηκε και σχετικό βίντεο.