Η Google ανακοίνωσε ότι το Fuchsia OS, το πρώτο λειτουργικό που αναπτύχθηκε από την αρχή από τον γίγαντα της αναζήτησης στο Internet έρχεται σε συσκευές της εταιρείας όπως στο 1ης γενιάς Next Hub.

Το Fuchsia OS βρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις επικεφαλίδες των τεχνολογικών ιστοσελίδων καθώς γνωρίζουμε για την ύπαρξη ή την ανάπτυξη του εδώ και πέντε περίπου χρόνια (από το 2016) με την εταιρεία να το δοκιμάζει σε διάφορες συσκευές smart home κ.ά.

Τώρα, τη 1ης γενιάς έξυπνη οθόνη της Google θα «τρέχει» σύντομα την 1η έκδοση του Fuchsia OS (Fuchsia 1.0) και όχι το Linux-based «Cast OS» στο οποίο βασιζόταν όταν πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από τρία περίπου χρόνια. Η εμπειρία χρήσης ωστόσο δεν θα αλλάζει και ιδιαίτερα, και αυτό γιατί η αυτή η εμπειρία έχει δημιουργηθεί με το Flutter, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να «φέρνει» apps σε πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και του Fuchsia OS.

Η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος του Next Hub αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τις συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στο Preview Program και αργότερα θα διατεθεί ευρέως. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το περιβάλλον και η εμπειρία χρήσης θα μείνουν απαράλλαχτα, είναι μάλλον απίθανο για τους ιδιοκτήτες του 1ης γενιάς Next Hub να καταλάβουν τη διαφορά του non-Linux-based λειτουργικού συστήματος Fuchsia OS. Παράλληλα, και αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση, η Google δεν φαίνεται να βιάζεται αλλά θέλει να είναι αρκετά προσεκτική με το rollout.

Nest-Hub.jpg

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν στα… πάντα, από υπολογιστές desktop, φορητούς υπολογιστές και κινητά (άλλωστε μπορεί να τρέξει natively εφαρμογές Android) μέχρι βεβαίως συσκευές smart home, IoT κ.ά. Μένει να δούμε, ποιες ακόμα συσκευές της εταιρείας θα αναβαθμιστούν στο Fuchsia OS μετά το 1ης γενιάς Next Hub.