Η Google ανακοίνωσε ότι οι εφαρμογές YouTube σε συγκεκριμένες συσκευές που έχουν κατασκευαστεί το 2012 ή παλαιότερα, θα πάψουν να υποστηρίζονται από τα τέλη του μήνα.

Οι συσκευές που δεν θα υποστηρίζονται περιλαμβάνουν τηλεοράσεις και Blu-ray των Sony και Panasonic, παλαιότερες συσκευές iOS και συσκευές που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του Google TV. Στην σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog, η Google αναφέρει πως "καθώς αναβαθμίζουμε το YouTube Data API για να φέρουμε περισσότερα χαρακτηριστικά, θα ξεκινήσουμε την διαδικασία τερματισμού της παλαιότερης έκδοσης στις 20 Απριλίου 2015. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η τωρινή εφαρμογή του YouTube να μην λειτουργεί σε συγκεκριμένα μοντέλα συσκευών από το 2012 ή παλαιότερα". Η αναβάθμιση επηρρεάζει επίσης τo 2ης γενιάς Apple TV.

 

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι η υποστήριξη δεν θα σταματήσει αμέσως, και έτσι οι εφαρμογές θα λειτουργούν κανονικά για το υπόλοιπο του μήνα, μολονότι κάθε φορά θα εμφανίζεται ένα video που θα προειδοποιεί τον χρήστη για την παύση λειτουργίας της υπηρεσίας.

 

Από τον επόμενο μήνα, και μέχρι τα τέλη Μαϊου, όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το παλαιό API θα σταματήσουν να λειτουργούν. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

 

Link.png Site: GSMArena