Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge αλλά και με e-mail που έχει ξεκινήσει να αποστέλει η Google σε δημιουργούς περιεχομένου του, σε λίγους μήνες το YouTube θα παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των βίντεο χωρίς διαφημίσεις αλλά με συνδρομή.

Το κόστος της συνδρομής θα φτάνει τα 10 δολάρια το μήνα και εκτός από την απομάκρυνση των διαφημίσεων, θα επιτρέπει στο χρήστη να "κατεβάσει" το βίντεο που επιθυμεί στη φορητή συσκευή του και να το παρακολουθήσει αργότερα χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο. Επίσης, οι ιδιοκτήτες καναλιών στο YouTube θα μπορούν να κλειδώσουν το περιεχόμενό τους ώστε να μην είναι προσβάσιμο από χρήστες χωρίς συνδρομή.

 

Στη συνδρομή δε θα περιλαμβάνεται η υπηρεσία YouTube Music Key ενώ οι συνεργάτες του YouTube θα λαμβάνουν το 55% των κερδών από τις συνδρομές, εν' αντιθέσει με το 45% που λάμβαναν μέχρι πρότινος. Τα κέρδη θα διαμοιράζονται με βάση το πόση ώρα παρακολουθεί ο θεατής το εκάστοτε περιεχόμενο. Όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές, όσοι συνεργάτες δεν είναι σύμφωνοι με τη νέα υπηρεσία θα πρέπει να περιορίσουν τη προβολή του περιεχομένου τους σε ιδιωτικό.

 

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν τελικά η νέα υπηρεσία συνδρομής του YouTube, με κόστος παρόμοιο του Spotify και του Netflix, θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση και για τους επισκέπτες της υπηρεσίας. Άλλωστε οι υπηρεσίες συνδρομητικού βίντεο είναι ελάχιστες και σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως αυτή του Vessel, το κόστος φτάνει τα $3 το μήνα.

 

Link.png Site: DigitalTrends