Η υπηρεσία του YouTube συμπληρώνει σήμερα επτά χρόνια λειτουργίας, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ χρήσης, καθώς όπως ανακοίνωσε περίπου 72 ώρες video δημοσιεύονται κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του. Πρόκειται για τεράστια αύξηση του αριθμού αυτού σε σύγκριση με πέρυσι, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από ένα χρόνο οι χρήστες του YouTube ανέβαζαν 48 ώρες video κάθε λεπτό.

Η ποσότητα των video που ανεβαίνουν στη διάσημη υπηρεσία της Google έχει αυξάνεται δραματικά χρόνο με το χρόνο, καθώς το 2007 οι χρήστες ανέβαζαν έξι ώρες video κάθε λεπτό, ενώ το 2009 ο αριθμός έφτασε τις 15 ώρες. Αν και το YouTube λειτούργησε για πρώτη φορά το Μάιο του 2005, το πρώτο video ανέβηκε στις 23 Απριλίου του ίδιου έτους από το συνιδρυτή του, Jawed Karim και βρίσκεται ακόμη

.

 

Μέσα από την ιστοσελίδα του YouTube μπορεί κανείς να βρει τεράστια γκάμα από videos όλων των κατηγοριών, καθώς επίσης και κανάλια από τους χρήστες του. Μάλιστα η ιστοσελίδα προχώρησε σε μια μεγάλη αναβάθμιση του σχεδιασμού της τον περασμένο Νοέμβριο, εμπλουτίζοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες των καναλιών και προσθέτοντας επιπλέον κατηγορίες με εκπαιδευτικό υλικό.

 

 

Link.png Site: YouTube blog