Το YouTube με την τεράστια συλλογή τραγουδιών που διαθέτει και videoclip, ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Billboard να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία streaming μουσικής μέχρι το τέλος του έτους.

Το Billboard προσπαθεί να δώσει μια ιδέα για το τι να περιμένουμε από την υπηρεσία του YouTube η οποία προορίζεται κυρίως για φορητές συσκευές. Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι θα υπάρξουν δύο τύποι συνδρομής, ο πρώτος που θα διατίθεται δωρεάν χωρίς καμία χρέωση καθώς και ένας δεύτερος με την ονομασία Premium και πιθανή τιμή κοντά στα $10 το μήνα.

 

Με τη δωρεάν συνδρομή θα υπάρχει πρόσβαση σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια και videoclips από διαφορετικές πλατφόρμες ενώ η συνδρομή επί πληρωμή θα δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης της μουσικής offline χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet μετά το αρχικό κατέβασμα και χωρίς να εμφανίζονται διαφημίσεις.

 

Η κίνηση αυτή του YouTube αν τελικά επιβεβαιωθεί αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις από τη στιγμή που η υπηρεσία θα ζητάει χρήματα από κάτι που τώρα το διαθέτει δωρεάν αλλά και από την αντίστοιχη υπηρεσία Music All Access της Google.

 

Τελικός σκοπός της Google όπως και με όλες τις υπηρεσίες της είναι η περαιτέρω διείσδυση στη συγκεκριμένη αγορά με σκοπό την πώληση περισσοτέρων διαφημίσεων μέσα από το δίκτυο της εταιρείας.

 

Link.png Site: http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/5763268/youtube-close-to-launching-subscription-music-service[/url]']Billboard