Τα τοξικά και εκδικητικά σχόλια στο YouTube αποτελούν συνεχή πονοκέφαλο για την εταιρεία, τους δημιουργούς και τους χρήστες.

Η εταιρεία προσπάθησε στο παρελθόν να το περιορίσει εισάγοντας χαρακτηριστικά όπως με την εμφάνιση μιας ειδοποίησης στα άτομα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ώστε να είναι πιο προσεκτικοί. Τώρα, η υπηρεσία της Google εισάγει μια νέα λειτουργία που θα είναι πιο επιθετική προς τα άτομα αυτά που δημοσιεύουν καταχρηστικά σχόλια, λαμβάνοντας ευρύτερα μέτρα.

Το YouTube αναφέρει ότι θα στέλνει ειδοποίηση σε άτομα των οποίων τα καταχρηστικά σχόλια έχουν αφαιρεθεί για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας. Εάν παρά τη λήψη της ειδοποίησης ένας χρήστης συνεχίσει να δημοσιεύει καταχρηστικά σχόλια, η υπηρεσία θα του απαγορεύσει να δημοσιεύει άλλα σχόλια για 24 ώρες. Η εταιρεία δήλωσε ότι δοκίμασε τη λειτουργία πριν από το σημερινό λανσάρισμα και διαπίστωσε ότι οι ειδοποιήσεις και οι χρονικοί περιορισμοί δημοσιεύσεων, αποδείχθηκαν επιτυχείς.

Προς το παρόν, η ανίχνευση κακόβουλων σχολίων είναι διαθέσιμη μόνο για σχόλια στην αγγλική γλώσσα, αλλά το YouTube σκοπεύει να συμπεριλάβει περισσότερες γλώσσες στο μέλλον. Ειδικότερα, η προειδοποίηση πριν από την ανάρτηση είναι διαθέσιμη για τα αγγλικά και τα ισπανικά.

«Στόχος μας είναι τόσο να προστατεύσουμε τους δημιουργούς από χρήστες που προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά την κοινότητα μέσω των σχολίων, όσο και να προσφέρουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες τα σχόλια των οποίων μπορεί να έχουν αφαιρεθεί εξαιτίας παραβιάσεων της πολιτικής της υπηρεσίας και ελπίζουμε να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τους κανόνες μας», δήλωσε η εταιρεία.

Εάν ένας χρήστης πιστεύει ότι το σχόλιό του έχει αφαιρεθεί άδικα, μπορεί να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο στη σχετική σελίδα. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν αναφέρει αν θα επαναφέρει το ή τα σχόλια αφού εξετάσει την αντίθετη γνώμη και διαπιστώσει ότι η ενέργεια της δεν ήταν σωστή.

Η δημοφιλής υπηρεσία video streaming έχει δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων το τελευταίο διάστημα για να μειώσει τα κακόβουλα σχόλια στην πλατφόρμα. Οι δοκιμές αυτές περιλάμβαναν την απόκρυψη των σχολίων από προεπιλογή και την προβολή του ιστορικού σχολίων ενός χρήστη μέσω του προφίλ του.

Τον περασμένο μήνα, το Youtube έθεσε σε λειτουργία μια λειτουργία που επέτρεπε στους δημιουργούς να αποκρύπτουν έναν συγκεκριμένο χρήστη από τα σχόλια. Αυτός ο έλεγχος ισχύει για ολόκληρο το κανάλι, οπότε ακόμη και αν ο χρήστης δημοσιεύσει σχόλια μίσους σε άλλο βίντεο, αυτά δεν θα εμφανιστούν.

Επιπλέον, σε μια ανάρτηση στο φόρουμ του, το YouTube ανέφερε ότι εργάζεται για τη βελτίωση των συστημάτων ανίχνευσης με τεχνητή νοημοσύνη, έχοντας αφαιρέσει 1,1 δισεκατομμύρια spam σχόλια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το YouTube έχει επίσης βελτιώσει το σύστημά του για την καλύτερη ανίχνευση και απομάκρυνση των bots σε βίντεο με livechat, ανέφερε στην ίδια ανάρτηση.

Το YouTube και άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν καταφέρει να μειώσουν το spam και το καταχρηστικό περιεχόμενο εν μέρει βασιζόμενα στην αυτοματοποιημένη ανίχνευση. Ωστόσο, οι κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν συχνά διαφορετική αργκό ή γράφουν λάθος λέξεις για να ξεγελάσουν το σύστημα. Επιπλέον, είναι πιο δύσκολο το σύστημα να εντοπίσει χρήστες που δημοσιεύουν σχόλια μίσους σε μη αγγλικές γλώσσες.

  • Like 1
  • Confused 1