Οι χρήστες του YouTube,  ενδέχεται να δουν μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις ανάλυσης των βίντεο εάν είναι μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας Premium.

Σύμφωνα με το The Verge, η επιλογή αναπαραγωγής 1080p του YouTube με "βελτιωμένο bitrate" είναι πλέον διαθέσιμη στην έκδοση του YouTube για υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Η θέση της είναι πάνω από τη συνηθισμένη επιλογή 1080p στο μενού και κάνοντας κλικ σε αυτήν οι χρήστες θα κληθούν να αποκτήσουν μια Premium συνδρομή, αν δεν διαθέτουν ήδη.

Το YouTube άρχισε να δοκιμάζει το 1080p Premium νωρίτερα φέτος, περιγράφοντάς το ως μια "έκδοση του 1080p που παρέχει περισσότερες πληροφορίες ανά pixel που έχει ως αποτέλεσμα μια εμπειρία προβολής υψηλότερης ποιότητας". Το υψηλότερο bitrate, το οποίο χρησιμοποιείται ως ένδειξη για την ποσότητα των δεδομένων βίντεο που μεταφέρονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να δώσει στους θεατές καλύτερη ποιότητα χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθήσουν σε υψηλότερη ανάλυση.

image.png.33ca2e963c3371cbe3ea7ee5091b8827.png

Φυσικά, η 4K ανάλυση είναι διαθέσιμη για πολλά βίντεο, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει stream ένα (πολύ) μεγαλύτερο αρχείο, φτάνοντας στα όρια της κάποια σύνδεση ενώ σε περιπτώσεις mobile, η αναπαραγωγή ενός τέτοιου αρχείου θα μπορούσε να καταναλώσει σημαντικό μέρος του διαθέσιμου πακέτου δεδομένων του χρήστη.

Το YouTube διέθεσε τη δυνατότητα αναπαραγωγής στη βελτιωμένη 1080p ανάλυση και στο iOS πριν από μερικούς μήνες, όμως τώρα περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία. Πρόσφατα το YouTube αύξησε τις τιμές για μια συνδρομή Premium από 12 δολάρια το μήνα σε 14 δολάρια και από 120 δολάρια το χρόνο σε 140 δολάρια. Η συνδρομητική επιλογή αφαιρεί τις διαφημίσεις από την εμπειρία προβολής και διαθέτει και άλλες δυνατότητες εκτός από το βελτιωμένο 1080p, όπως προβολή χωρίς σύνδεση και αναπαραγωγή στο παρασκήνιο.
 

  • Like 2