Το YouTube παρουσιάζει μια "βελτιωμένη" ποιότητα βίντεο 1080p HD για τους Premium, συνδρομητές του η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στο iOS και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της και στην web έκδοση της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το YouTube, η νέα επιλογή 1080p Premium είναι "μια βελτιωμένη έκδοση bitrate του 1080p" που υποτίθεται ότι κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο καθαρά, ιδιαίτερα σε βίντεο που διακρίνονται για τη λεπτομέρεια τους και έχουν γρήγορες σκηνές.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται οικεία, είναι επειδή το YouTube άρχισε να δοκιμάζει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό νωρίτερα φέτος και κάποιοι ανησύχησαν ότι η εταιρεία είχε στα σχέδιά της να υποβαθμίσει την υπάρχουσα επιλογή 1080p για τους μη συνδρομητές, επιτρέποντας μόνο σε συνδρομητές να έχουν πρόσβαση σε 4K περιεχόμενο. 

image.png.590003d96d651f4385c8a22ff8c51d5f.png

Κάτι άλλο που κάνει γνωστό το YouTube είναι ότι δεν θα έχουν όλα τα βίντεο την επιλογή 1080p Premium, καθώς αυτή θα είναι διαθέσιμη σε βίντεο που ανεβαίνουν σε ανάλυση υψηλότερη ή χαμηλότερη από 1080p, σε Shorts ή σε livestreams.

Μαζί με αυτό το προνόμιο, το YouTube αποκάλυψε μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών που έρχονται στο Premium πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των χρηστών στο iOS να παρακολουθούν βίντεο με φίλους και μέλη της οικογένειας χρησιμοποιώντας το FaceTime μέσω του SharePlay. Η πλατφόρμα προσφέρει ήδη ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στο Android, καθώς επιτρέπει στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν το Google Meet για να παρακολουθούν μαζί βίντεο με άλλα άτομα, είτε είναι συνδρομητές του Premium είτε όχι.

Υπάρχει επίσης μια νέα εύχρηστη λειτουργία Premium που σας επιτρέπει να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε τα βίντεο σε Android, iOS και στον ιστότοπο της πλατφόρμας για υπολογιστές. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο αν παρακολουθείτε κάτι στο smartphone σας και θέλετε να το μεγεθύνετε σε μια μεγαλύτερη οθόνη, όπως ο φορητός σας υπολογιστής. Είναι εξίσου χρήσιμο από τη στιγμή που μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε κάτι εν κινήσει, αν ξεκινήσατε να το παρακολουθείτε στον υπολογιστή σας, και το αντίστροφο.

image.png.bccc42e7ef4c6ad5605336d112b7055a.png

Επιπλέον, το YouTube επεκτείνει τη λειτουργία ουράς Premium σε smartphones και tablets, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα με τα βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια. Επίσης, επεκτείνει τη λειτουργία έξυπνων λήψεων που άρχισε να δοκιμάζει πέρυσι. Αυτό προσθέτει αυτόματα τα συνιστώμενα βίντεο στη βιβλιοθήκη σας ενώ είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi, επιτρέποντάς σας να τα βλέπετε όταν είστε εκτός σύνδεσης. 

  • Like 2
  • Confused 2