Προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα μικρό πείραμα το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, το YouTube σκοπεύει να δοκιμάσει κάποιες αλλαγές στο γραφικό του περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα dislikes που έχει ένα βίντεο. Στον ανανεωμένο σχεδιασμό που παρουσίασε η εταιρεία, ο κουμπί συνεχίζει να υπάρχει για τους θεατές, αλλά δε θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να δουν τα πραγματικά νούμερα μέσω YouTube Studio.

Η εταιρεία σημείωσε πως οι δοκιμές αυτές θα γίνουν ύστερα από συζητήσεις με δημιουργούς περιεχομένου όσον αφορά μαζικές επιθέσεις, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ολική αφαίρεση αλλά για μια δοκιμή.

Το πρόβλημα με το dislike κουμπί για το YouTube προέκυψε το 2018, όπου το ετήσιο Rewind έγινε το πιο disliked βίντεο στη πλατφόρμα της Google. Έναν χρόνο μετά, η εταιρεία ήθελε να δοκιμάσει την απενεργοποίηση στατιστικών και να αφαιρεθεί πλήρως το κουμπί ώστε να αποφευχθούν μαζικές επιθέσεις (dislike bombing). Όπως όλα δείχνουν το τρέχον πείραμα δε θα είναι και το τέλους του dislike κουμπιού, αλλά παράλληλα δε θα είναι η τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

  • Confused 4
  • Sad 1