Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Google ότι η υπηρεσία YouTube εμπλουτίζεται με τη δυνατότητα αγοράς οπτικοακουστικού υλικού μέσω online καταστημάτων, η εταιρεία ανακοίνωσε άλλη μία πρωτοβουλία σχετικά με τη διασημότερη υπηρεσία διαμοιρασμού video. Το YouTube θα φιλοξενεί πλέον ολόκληρα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, έπειτα από την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τη CBS.

 

Η συμφωνία προβλέπει ότι το YouTube θα προβάλλει σε πρώτη φάση επεισόδια παλαιών τηλεοπτικών σειρών του CBS, όπως τα Beverly Hills 90210 και MacGyver, καθώς και νεότερων όπως τα Dexter και Californication. Επιπλέον, η υπηρεσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλες εταιρείες παραγωγής, προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα για περισσότερες σειρές.

 

Η Google αγόρασε το YouTube πριν από δύο χρόνια έναντι 1.65 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν και το κόστος κτήσης δεν είναι εξωπραγματικό, το YouTube έχει πολύ υψηλό λειτουργικό κόστος, γεγονός που το καθιστά μη κερδοφόρο. Έτσι, η Google αναζητά συνεχώς τρόπους για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Η συμφωνία με το CBS θα αποτελέσει δέλεαρ για όσους διαφημίζονται στην "παραδοσιακή" τηλεόραση και μένει να δούμε αν αυτό θα αντισταθμίσει μερικώς τα έξοδα της υπηρεσίας.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr