Μόνο για τους premium χρήστες για την ώρα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αρκετοί προτιμούν να κατεβάζουν τα βίντεο του YouTube για να τα παρακολουθήσουν αργότερα είτε από το κινητό είτε από το laptop, καθώς ενδέχεται να μην έχουν ποιοτικό σήμα 4G/5G στην τοποθεσία που θα βρίσκονται αργότερα ή ακόμη κι αν δεν έχουν υψηλής ταχύτητας σταθερή σύνδεση στο σπίτι. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, το YouTube πλέον δοκιμάζει λειτουργία download των βίντεο για τους Premium συνδρομητές.

Τη δοκιμαστική λειτουργία εντόπισαν χρήστες που σχετίζονται με την ιστοσελίδα Android Police και είναι εγγεγραμμένα Premium μέλη του YouTube σε Ινδία και Γαλλία, αν και φαίνεται πως η λειτουργία είναι ευρέως διαθέσιμη και αλλού. Όσοι χρήστες θέλουν να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία μπορούν να μεταβούν στο youtube.com/new και να ελέγξουν τη σελίδα «Εργαστήρια» (Labs). Εκεί ενδέχεται να δουν τη σχετική επιλογή για download των βίντεο.

youtube-download-video-1.png.3406da5599d632015b10f4f29b7e26bb.png

Το download είναι αρκετά εύκολο καθώς αρκεί ο χρήστης να πατήσει το σχετικό κουμπί κάτω από το βίντεο. Τα βίντεο μπορούν να αναπαραχθούν έπειτα από το youtube.com/feed/downloads, μία σελίδα που είναι διαθέσιμη και από την πλαϊνή μπάρα της σελίδας. Το download είναι εφικτό σε Windows, MacOS και Chrome OS ενώ όπως αναφέρει το YouTube η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη έως και τις 19 Οκτωβρίου.

youtube-download-video-2.jpg.8d32254e8f81eec15f0e6c02e8b82cf3.jpg

Μέσα από τις ρυθμίσεις ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να κατεβάσει τα βίντεο σε ποιότητα έως 1080p ενώ θα μπορεί να διαγράψει όλα τα downloads από τη μνήμη cache του browser πατώντας ένα πλήκτρο.

Ανεξάρτητα αν η Google υιοθετήσει μόνιμα τη νέα λειτουργία ή την κάνει διαθέσιμη για όλους, υπάρχουν ήδη πολλές εναλλακτικές λύσεις για τη λήψη των βίντεο του YouTube. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή και αρκετό έλεγχο ώστε ο χρήστης να μην πέσει θύμα κακόβουλου λογισμικού.

  • Thanks 1
  • Haha 11