Η εταιρεία σκοπεύει να φέρει λίγο από την εμπειρία του Instagram στα δικά της βίντεο, αν και τα dislikes θα παραμένουν και πάλι κρυφά.

Τα σχόλια στο YouTube μερικές φορές μπορεί να μην είναι και η καλύτερη εμπειρία, γι’ αυτό και η Google προσπαθεί να τα κάνει πιο διασκεδαστικά. Πρόσφατα, η εταιρεία δοκίμασε μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν και να προσθέτουν σχόλια σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο του βίντεο, με κάτι που μοιάζει όπως αυτό που έχουμε δει στο SoundCloud. Φαίνεται ότι αυτή δυνατότητα έλαβε μια αξιοπρεπή ανταπόκριση και τώρα η Google θα κάνει μια παρόμοια δοκιμή και με τις αντιδράσεις των βίντεο.

Η δυνατότητα, η οποία διατίθεται σε έναν μικρό αριθμό δοκιμαστικών καναλιών και βίντεο, θα επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν να αφήσουν όσες αντιδράσεις επιθυμούν, που θα μοιάζουν με τις αντίστοιχες του Instagram και θα εμφανίζονται σε συγκεκριμένες στιγμές του βίντεο.

YouTube-Reactions.png.0ce1001393158473c58947363d672bfc.png

Όταν κάποιος παρακολουθεί ένα βίντεο στο οποίο παρέχεται αυτή η δυνατότητα, θα μπορεί να δει τις στιγμές που όλοι άφησαν τις δικές τους αντιδράσεις, αν και αυτές θα παραμένουν ανώνυμες ώστε κανείς να μην γνωρίζει ποιος αντέδρασε και πώς. Όσο για το ποιες αντιδράσεις θα είναι διαθέσιμες, η Google αναφέρει ότι δοκιμάζει «μερικά διαφορετικά σύνολα», όλα βασισμένα σε δημοφιλή emoji ενώ μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάποια με βάση το πώς θα εξελιχθεί η δοκιμή.

Αυτή η δυνατότητα θα είναι ενεργή μόνο για ορισμένα βίντεο με τη Google να μην έχει υποδείξει πώς θα γίνει η διαλογή τους. Επίσης, οι χρήστες πιθανότατα να χρειαστούν την πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ενώ το YouTube καθιστά σαφές ότι πρόκειται για ένα πείραμα και όχι για σταδιακή διάθεση ή δοκιμαστική περίοδος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρξει ποτέ λανσάρισμα.

  • Like 2