Η Foxconn, η εταιρεία που κατασκευάζει εκατοντάδες ηλεκτρονικές συσκευές για πολλές, άλλες εταιρείες αποκάλυψε πρόσφατα ότι στα σχέδια της είναι η αντικατάσταση όλων των ανθρώπων που εργάζονται στα Κινέζικα εργοστάσια της με αυτοματοποιημένα ρομπότ.

Η εταιρεία σκοπεύει να φτάσει στο στόχο της μέσα από τρεις φάσεις. Ήδη στις γραμμές παραγωγής βρίσκονται 40 χιλιάδες ρομπότ ενώ έχει μειώσει το εργατικό προσωπικό στο μισό από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του iPhone 6 το 2014.

 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα DigiTimes, το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, Dai Jia-peng, από την Επιτροπή Ανάπτυξης Τεχνολογιών Αυτοματοποίησης της Foxconn εξήγησε ότι η πρώτη φάση αφορά στη χρήση ρομπότ ως ανεξάρτητους σταθμούς εργασίας, που θα πραγματοποιούν εργασίες που είτε είναι επικίνδυνες είτε δυσάρεστες στους ανθρώπους.

 

Η δεύτερη φάση σχετίζεται με τη μείωση της χρήσης των ρομπότ ως αντικαταστάτες, και την καθιέρωση πλήρως αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής. Στη τρίτη φάση, δεν θα δούμε απλώς γραμμές παραγωγής να αυτοματοποιούνται, αλλά ολόκληρα εργοστάσια, και με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, η εργασία των οποίων θα αφορά κυρίως τομείς όπως οι δοκιμές, η επιθεώρηση και τα logistics.

 

Τα εργοστάσια της Foxconn σε Chengdu, Shenzhen και Zhengzhou βρίσκονται σε διάφορα στάδια της δεύτερης και της τρίτης φάσης, και ήδη βρίσκονται σε λειτουργία 10 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής.

 

Link.png Site: SlashGear