Από την επίσημη του παρουσίαση του πριν δυόμιση χρόνια, μέχρι σήμερα, το πρότυπο Thunderbolt αντιμετωπίζει προβλήματα διείσδυσης στην αγορά, με τα κακά μαντάτα να έρχονται από τους κατασκευαστές.

Η Acer, δια μέσου εκπροσώπου της, δηλώνει ότι δε πρόκειται να υποστηρίξει τουλάχιστον για φέτος το συγκεκριμένο πρότυπο, κάτι που σημαίνει ότι το Aspire S5 ήταν το τελευταίο ultrabook της εταιρείας με θύρα Thunderbolt. Ακόμα πρόσθεσε ότι η Acer επικεντρώνεται πλέον στο USB 3.0 το οποίο είναι μια «άψογη εναλλακτική στο Thunderbolt αφού είναι πιο φθηνό, έχει συγκρίσιμο bandwidth, φορτίζει συσκευές όπως smartphones και έχει ήδη εγκατεστημένη μια μεγάλη βάση από περιφερειακά».

 

Αν και η εγκατάλειψη του Thunderbolt από έναν κατασκευαστή υπολογιστών μπορεί να μην αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το πρότυπο, εντούτοις δείχνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά την αρχική του παρουσία στις αρχές του 2011 στο MacBook Pro. Μια αναζήτηση σε ένα από τα μεγαλύτερα e-shop της Αμερικής φανερώνει ότι μόλις 5 motherboards με κόστος άνω των $150 είναι εξοπλισμένες με τη συγκεκριμένη θύρα, με την υπόλοιπη λίστα από άλλα περιφερειακά να παραμένει σημαντικά μικρή.

 

Thunderbolt-devices_610x266.jpg

 

Το κόστος των καλωδίων, της άδειας καθώς και το πρόσθετο κόστος τοποθέτησης του ξεχωριστού controller chip, είναι από τα πιο σημαντικά εμπόδια εξάπλωσης της τεχνολογίας. Η μελλοντική ενσωμάτωση του Thunderbolt στα chipsets από την Intel μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα όπως έγινε άλλωστε και με το USB 3.0.

 

Η Intel παράλληλα ετοιμάζει πυρετωδώς το Thunderbolt 2 με σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες ενώ υπόσχεται σχετικά προϊόντα μέσα στο έτος.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2013/07/usb-3-0-continues-to-steal-thunderbolts-thunder/[/url]']arstechnica.com