Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία διαρροή χρονοδιαγράμματος από το μέτωπο της AMD με την οποία γίνεται σαφές ότι η εταιρεία δε πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον νέους επεξεργαστές.

Σύμφωνα με το απόρρητο slide από εσωτερική παρουσίαση, η σειρά επεξεργαστών AMD FX Vishera αναμένεται να είναι η τελευταία που θα κυκλοφορήσει ο γνωστός κατασκευαστής, με την προσοχή να στρέφεται στην κατασκευή APU και GPU . Η εξέλιξη αυτή ίσως επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης των APU's και ειδικότερα τον αριθμό των πυρήνων που ενσωματώνονται σ' αυτά.

 

27a.jpg

 

Μέχρι σήμερα η AMD ενσωματώνει τετραπύρηνους επεξεργαστές στα APU της αρχής γενομένης από την A-Series Llano κάτι που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με τα "Kaveri" APU's. Στο slide φαίνεται ακόμα η πρόθεση της AMD να υποστηρίξει το AM3+ "Vishera" socket τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 ενώ τη συγκεκριμένη χρονιά αναμένεται να δούμε και το "Carrizo" APU, το διάδοχο του "Kaveri" χωρίς να γίνεται γνωστό αν θα περιέχει εξαπύρηνο ή οκταπύρηνο επεξεργαστή.

 

 

Link.png Site: http://www.techpowerup.com/195355/vishera-end-of-the-line-for-amd-fx-cpus-roadmap.html[/url]']TechPowerUP