Το τελευταίο διάστημα έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναφέρουν ότι η Intel θα σταματήσει την υποστήριξη των socketed CPUs μέσα στο 2014. Κάτι τέτοιο εντούτοις δεν επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρεία.

Ένας άλλος κατασκευαστής, η AMD ήρθε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, όσον αφορά την στρατηγική της, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αγορά αυτή. Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. << Η AMD έχει μια μεγάλη ιστορία στην υποστήριξη DIY και στην enthusiast desktop αγορά με socketed CPUs & APUs που είναι συμβατά με πλήθος μητρικών από διάφορους συνεργάτες μας. Αυτό θα συνεχιστεί το 2013 και το 2014 με τις σειρές "Kaveri" αποτελούμενες από APU και την FX από CPUs. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στα σχέδιά μας να εγκαταλείψουμε αυτού του είδους τα CPUs, αντίθετα θα συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε >>.

 

Η ανακοίνωση αυτή βάζει τέλος στις φήμες και μας γνωστοποιεί πλήρως την θέση της AMD, χωρίς ωστόσο να έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από την Intel. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το είδος των προϊόντων της που θα διαθέσει τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ARM-based επεξεργαστές μαζί με x86 chips για servers το 2014.

 

Link.png Site: Techreport