Η CEO της AMD, Lisa Su μιλώντας στην παρουσίαση της εταιρείας στην έκθεση Computex 2016 αποκάλυψε ορισμένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά των νέων οκταπύρηνων επεξεργαστών της εταιρείας με την κωδική ονομασία Summit Ridge.

Οι νέοι κορυφαίοι επεξεργαστές της AMD που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen θα είναι οκταπύρηνοι και χάρη στην τεχνική SMT (Simultaneous Multithreading, Ταυτόχρονος πολυνηματισμός) θα ενεργοποιούν δεκαέξι threads για το OS, ενώ αναμένεται να προσφέρουν περίπου 40% αύξηση στις εντολές ανά κύκλο ρολογιού (IPC, Instructions per Cycle) σε σχέση με την σημερινή αρχιτεκτονική στους Excavator. Επίσης, η νέα πλατφόρμα θα ολοκληρώνεται γύρω από το νέο socket AM4.
Με το socket AM4, η AMD θα τοποθετήσει το core-logic (chipset) στο die του επεξεργαστή, και επομένως τα motherboards με το socket AM4 δεν αναμένεται να διαθέτουν ενσωματωμένο κάποιο βασικό chipset.

 

Επομένως, ο επεξεργαστής θα ενσωματώνει το PCI Express 3.0 root complex, τον ελεγκτή μνήμης DDR4 ενώ και -για παράδειγμα οι υποδοχές USB και SATA θα δρομολογούνται από τους ελεγκτές που υπάρχουν στο die του επεξεργαστή. To AMD socket AM4 επίσης θα χρησιμοποιείται και από τα προϊόντα “Bristol Bridge” (APU).

 

Link.png Site: TechPowerUp