Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AMD Rory Rea, αποκάλυψε σήμερα το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας επεξεργαστών της εταιρείας τόσο για το έτος 2012 όσο και για το 2013. Σημείο κλειδί στην στρατηγική της εταιρείας όπως τονίζεται, είναι η συνέχιση παραγωγής επεξεργαστών τύπου SoC οι οποίοι θα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα συσκευών, από δημοφιλή μοντέλα laptop μέχρι και tablets, ακόμη και υπέρλεπτα Ultrabooks.

 

Όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες προϊόντων για το 2012, η AMD σε πρώτη φάση θα ανανεώσει τα τρέχοντα μοντέλα APU, ξεκινώντας με το Trinity APU (35W) το οποίο θα αντικαταστήσει το μοντέλο Llano και θα έχει διπλάσιες επιδόσεις από αυτό, στοχεύοντας κυρίως στην ενσωμάτωσή του στους φορητούς υπολογιστές. To Trinity θα κυκλοφορήσει ακόμη και σε εκδόσεις 17-25W προσφέροντας τις ίδιες επιδόσεις με τα μοντέλα Lliano, αλλά με τη μισή κατανάλωση ενέργειας, στοχεύοντας προφανώς σε κατηγορίες Ultrabooks. Τα συγκεκριμένα μοντέλα APU θα ενσωματώνουν διπύρηνους ή τετραπύρηνους CPU μαζί με κάρτες γραφικών που θα υποστηρίζουν DirectX11.

 

Τα chip της σειράς Brazos θα αναβαθμιστούν με την “οικογένεια” προϊόντων Brazos 2.0, ενώ η σειρά Z-series (γνωστή ως Krishna) θα ονομάζεται πλέον “Hondo”. Τα 4.5W chip αυτά πολύ πιθανό να τα δούμε σε μοντέλα tablet και άλλες φορητές συσκευές.

 

amd2012roadmapdantetktk.jpg

 

Το χρονοδιάγραμμα για το 2013 περιλαμβάνει τις προθέσεις της εταιρείας να “μεταφέρει” πλήρως τις CPU και APU προτάσεις της στα 28nm νανόμετρα, εκτός από τη σειρά επεξεργαστών “Vishera” η οποία θα παραμείνει στα 32nm. Ξεκινώντας με τη σειρά Trinity, η A-Series των Fusion chips θα είναι γνωστή πλέον ως “Kaveri” και θα προσφέρεται στα 35W, 25W και 17W. Η σειρά “Kabini” η οποία θα αντικαταστήσει φέτος τη “Brazos” θα κυκλοφορήσει σε διπύρηνα και τετραπύρηνα μοντέλα, με την υπόσχεση για βελτιωμένα γραφικά και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Όσον αφορά την κατηγορία chip με χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις, η πλατφόρμα Temash θα αντικαταστήσει την σειρά Z. Για τα μοντέλα αυτής της σειράς δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός από το ότι θα τα συναντήσουμε κυρίως σε tablets χωρίς σύστημα ψύξης με “ανεμιστηράκι” και θα είναι ειδικά σχεδιασμένα να μεγιστοποιούν την αυτονομία των συσκευών.

 

amd2013roadmapdantetktk-1328207062.jpg

 

Link.png Site: engadget.com