Η AMD ανακοίνωσε ορισμένους νέους επεξεργαστές Ryzen, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα μοντέλα “Threadripper” για την αγορά των high-end PCs, η οικονομική σειρά Ryzen 3 καθώς και mobile επεξεργαστές για την αγορά των φορητών υπολογιστών.

Οι επεξεργαστές Ryzen που παρουσίασε η εταιρεία στις αρχές της χρονιάς έφεραν επιτέλους τον ανταγωνισμό στα μοντέλα Core της Intel που απουσίαζε από την αγορά, τόσο στον τομέα της απόδοσης όσο και στον τομέα της τιμής.

 

Η σειρά Ryzen που προορίζεται για την αγορά των φορητών υπολογιστών έχει την κωδική ονομασία “Raven Ridge”, και βεβαίως ακολουθούν την γνωστή φιλοσοφία APU (Accelerated Processing Unit) της AMD, όπου οι πυρήνες του επεξεργαστή και η GPU βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα chip.

 

Από άποψη CPU, τα νέα αυτά chip που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen θα ενσωματώνουν τέσσερις πυρήνες –όπως συμβαίνει και με τα desktop μοντέλα- και οκτώ threads. Η AMD αναμένει να δει mobile Ryzen APUs σε ποικιλία φορητών υπολογιστών, από ultra-portable και mainstream μέχρι gaming μηχανήματα μέσα στο δεύτερο μισό του 2017.

 

gallery_286955_3933_27104.jpg

 

gallery_286955_3933_40996.jpg

 

Η εταιρεία όπως έχουμε ήδη αναφέρει ετοιμάζεται να εισέλθει και στην HEDT (High-End DeskTop) αγορά με τη σειρά Ryzen 9 “Threadripper” που θα αποτελείται από επεξεργαστές που θα διαθέτουν έως και 16 πυρήνες και 32 threads. Τέλος, η AMD επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει τους προσιτούς Ryzen 3 προς το τέλος της χρονιάς, μοντέλα που θα ανταγωνιστούν τους Core i3 της Intel (όπως οι Ryzen 5 ανταγωνίζονται τους Core i5 και οι Ryzen 7 ανταγωνίζονται τους CORE i7).

 

gallery_286955_3933_4521.jpg

 

Link.png Site: TheVerge