Αν και ο Chief Graphics Software Architect της Intel, David Blythe δεν είπε κάτι τέτοιο ακριβώς, εντούτοις η Intel αναμένεται μελλοντικά να υποστηρίξει την προαιρετική επέκταση των προδιαγραφών VESA DisplayPort 1.2a (Adaptive Sync), που βασίζεται και η τεχνολογία της AMD.

Τόσο η Nvidia όσο και η AMD έχουν παρουσιάσει τις δικές τους λύσεις, G-Sync και FreeSync αντίστοιχα. Πολλοί λένε ότι η λύση της Nvidia είναι καλύτερη, ωστόσο η τεχνολογία της AMD δεν απαιτεί επιπλέον έξοδα για να ενσωματωθεί και έχει μικρότερες επιπτώσεις στα frame rates. Είναι λογικό λοιπόν, η Intel να στοχεύει στην λύση που θα της στοιχίσει λιγότερο, που δεν απαιτεί λοιπόν επιπλέον κόστος ή εξειδικευμένο hardware.

 

Ο David Blythe πάντως δεν διευκρίνισε πότε θα είναι διαθέσιμη η τεχνολογία στα προϊόντα της εταιρείας, αλλά σύμφωνα με πηγές, το υπάρχον Intel HD Graphics hardware δεν είναι συμβατό με το Adaptive Sync και έτσι μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο, κοιτάζοντας πιο πέρα από τους επεξεργαστές Intel Skylake για να δούμε κάτι τέτοιο στις λύσεις της εταιρείας. Το θέμα είναι τώρα, αν η απόφαση της Intel να υποστηρίξει την λύση της AMD θα επηρεάσει το τοπίο στην αγορά.

 

Link.png Site: http://www.digitaltrends.com/computing/intel-freesync-adaptive-sync[/url]/']Digital Trends