Οκτώ μήνες μετά τον Dirk Meyer, το πρώην "αφεντικό" της ATI που ανέλαβε την ηγεσία της AMD, ακολούθησε στη θέση του CEO ο Rory Read, πρώην COO της Lenovo. Ο τελευταίος, αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα από τη COO, Lisa Su, η οποία αναλαμβάνει άμεσα χρέη Προέδρου και CEO στο γνωστό σχεδιαστή chips.

Ο Read θα παραμείνει στην εταιρεία έως στο τέλος της χρονιάς και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινήσει ακόμη του λόγους για την αλλαγή στην ηγεσία της, ωστόσο λέει ότι ο Read σχεδίαζε με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τη διαδοχή του. "Είναι ένα ιδανικό χρονικό σημείο για να αναλάβει τα ηνία η Su" δήλωσε ο Bruce Clafin, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

 

Η 44χρονη Lisa Su δεν έχει κάνει δηλώσεις, σχετικά με τα σχέδια της ωστόσο το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει τη στρατηγική της εταιρείας στη σχεδίαση chips για διαφορετικές αγορές (κονσόλες, υπολογιστές) ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως η εταιρεία θέλει να εισέλθει δυναμικά και στην αγορά των smartphones (και να κατακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην αγορά των tablets) με σούπερ-αποδοτικά chips.

 

Η Δρ. Su που έχει διδακτορικό πτυχίο (Ph.D) ηλεκτρολόγου μηχανικού από το M.I.T, ηγήθηκε του τμήματος τεχνολογικής ανάπτυξης της Freescale για πέντε χρόνια προτού ενταχθεί στις τάξεις της AMD το 2012. Πριν βρεθεί στη Freescale, για 13 χρόνια εργάστηκε στην IBM, σε διάφορες θέσεις που αφορούσαν στους ημιαγωγούς και στην επαγγελματική αγορά, οπότε η εμπειρία της στο χώρο μπορεί και θεωρείται δεδομένη.

 

Link.png Site: Engadget