Πολλές φορές, οι κατασκευαστές επεξεργαστών υπερβάλλουν αναφορικά με τις επιδόσεις των προϊόντων τους. Ωστόσο, η AMD μπορεί να ξεπέρασε τα όρια στην προκειμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον της επειδή αποπροσανατόλιζε τους καταναλωτές αναφορικά με τον αριθμό των πυρήνων των Bulldozer επεξεργαστών. Η μήνυση έχει ως βάση το γεγονός ότι η AMD διαφήμιζε πως, λόγου χάρη, ένας επεξεργαστής διαθέτει οκτώ πυρήνες, ενώ στην ουσία διέθετε τέσσερις. Κάθε πυρήνας αποτελούσε μισό module, επομένως δεν λειτουργούσε ανεξάρτητα.

 

Ως εκ τούτου, ένα Bulldozer CPU δεν μπορούσε να διαχειριστεί ταυτόχρονα τόσες διαδικασίες όσες θα περίμενε κανείς από έναν πραγματικά οχταπύρηνο επεξεργαστή, γεγονός που σίγουρα θα απογοήτευσε απαιτητικούς χρήστες.

 

Η συγκεκριμένη τακτική marketing ενδέχεται λοιπόν να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην AMD, καθώς μεγάλος αριθμός καταναλωτών έχει προβεί σε αγορά Bulldozer επεξεργαστών. Σε περίπτωση λοιπόν που χάσει τη δίκη, θα πρέπει να ξοδέψει μεγάλο χρηματικό ποσό για αποζημιώσεις.

 

Η AMD δεν έχει προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με τη συγκεκριμένη μήνυση, αν και είναι εμφανές ότι αποσύρεται από τον σχεδιασμό modular chips ενόψει της δικαστικής διαμάχης. Για τον λόγο αυτό, δίνει έμφαση στην αρχιτεκτονική Zen, η οποία αποτελεί μια πιο συμβατική προσέγγιση που εστιάζει σε ταυτόχρονα code threads σε κάθε πυρήνα, όπως το Hyperthreading της Intel.

 

Link.png Site: Engadget