Πρόσφατα, έγιναν γνωστές νέες πληροφορίες για το επερχόμενο socket AM4 της AMD, που η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει για τα επόμενης γενιάς μοντέλα APU και CPU της.

Σύμφωνα με αναφορές, το socket AM4 θα είναι τύπου μOPGA (pin-grid array), και αυτό σημαίνει ότι οι ακροδέκτες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην συσκευασία του επεξεργαστή.

 

Η συσκευασία θα είναι τετράγωνη με μήκος πλευράς 40mm, που είναι παρόμοια με την σημερινή συσκευασία FM2+. Ο αριθμός των ακροδεκτών πάντως (pins) θα αυξηθεί σημαντικά, και από τα 942 pins στην συσκευασία AM3+ και τα 906 pins στην συσκευασία FM2+, θα φτάσουν σε αριθμό τα 1331.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πλατφόρμα AM4 θα έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με την FM2+ παρά με την AM3+, και έτσι, ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης και η βόρεια γέφυρα (Northbridge) θα βρίσκονται εξολοκλήρου στο die του επεξεργαστή με τον κεντρικό δίαυλο του συστήματος HyperTransport να διαθέτει ίχνος στο εσωτερικό του die.

 

Πέρα από τα εκατοντάδες ηλεκτρικά pins, ο pin-map στην συσκευασία AM4 θα αποτελείται από interfaces που αποτελούν τα συστήματα memory I/O, integrated graphics I/O, PCI Express, Chipset και άλλα low-level I/Os. Ο ελεγκτής μνήμης σε μερικά από τα πρώτα chips τύπου AM4 επίσης, όπως των “Summit Ridge” θα υποστηρίζουν DDR4-2400 και DDR4-2933 (OC).

 

Link.png Site: TechPowerUp