Δεν είναι μυστικό ότι η AMD σκοπεύει να παρουσιάσει τα πρώτα low-power APU με βάση τη νέα μικρό-αρχιτεκτονική Jaguar x86 κεκλεισμένων των θυρών στην Consumer Electronics Show αργότερα αυτό το μήνα.

Προφανώς, η AMD σκοπεύει επίσης να επιταχύνει τo επίσημο ντεμπούτο των νέων APU και να τους βγάλει στην αγορά αυτό το τρίμηνο.

 

Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η θέση της στην αγορά των χαμηλού κόστους thin notebooks,tablet και άλλων φορητών συσκευών, η AMD θα εισαγάγει Kabini (χαμηλού κόστους υπολογιστές) και Temash (media tablets,netbook convertibles) ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, το Μάρτιο. Είναι λογικό να περιμένουμε το λανσάρισμα στην έκθεση CeBIT 2013 δεδομένου ότι η AMD κάνει συνήθως μεγάλες ανακοινώσεις στην έκθεση.

 

Οι Kabini και Temash APUs της AMD θα διαθέτουν έως και τέσσερις πυρήνες x86 με βάση την Jaguar μικρο-αρχιτεκτονική,νέας γενιάς DirectX 11.1 συμβατό επεξεργαστή γραφικών, καθώς και μια σειρά από βελτιώσεις που σχετίζονται με την επεξεργασία και ετερογενή αρχιτεκτονική του συστήματος.

 

Χάρη στη Jaguar x86 μικρο-αρχιτεκτονική, η οποία επιτρέπει την ενίσχυση σε συχνότητα σε σύγκριση με την τρέχουσα διαθέσιμη Bobcat μικρο-αρχιτεκτονική κατά 10% χωρίς αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και 15% μεγαλύτερη απόδοση των νέων πυρήνων σε σχέση με τους προκατόχους, είναι λογικό να περιμένουμε οι Kabini APU να παρέχουν αξιοπρεπή αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με τα δύο τρέχουσας-gen χαμηλής ισχύος APU από την AMD, καθώς και απο τους Atom.

 

Προκειμένου να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις των jaguar-based APU, η AMD αποφάσισε να πάει σε σχεδόν όλες τις λογικές κατευθύνσεις: να αυξήσει τη ποσότητα των πυρήνων, να ενίσχυσει τη συχνότητα,να προσθέσει υποστήριξη για τις σύγχρονες εντολές,να αυξήσει το IPC (instructions per cycle).Η AMD αποφάσισε επίσης να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση μέσω clock gating και του επανασχεδιασμού του πυρήνα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει χαμηλότερη κατανάλωση σε κατάσταση αδράνειας.

O Jaguar διαθέτει SSE4.1, SSE4.2, AES, PCLMUL,AVX, BMI, F16C καθώς και MOVBE.Εισάγει επίσης 128-bit FPU, με βελτιώσεις και υποστήριξη σε 256-bit AVX οδηγίες,καθώς και ένα καινοτόμο integer unit με νέο hardware devider,μεγαλύτερους schedulers και μεγαλύτερη χρήση out-of-order πόρων.Η AMD θα εφαρμόσει ένα νέο CC6 state με ακόμη μεγαλύτερη οικονομία της ενέργειας,με την δυνατότητα αξιοποιήσης του ανεξάρτητα από τον κάθε πυρήνα.

 

 

Source.png Πηγή: http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20130102205444_AMD_to_Officially_Roll_Out_Kabini_and_Temash_Low_Power_APUs_This_Quarter.html[/url]']xbitlabs.com