Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία των πρώτων οκταπύρηνων επεξεργαστών για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η AMD ετοιμάζει τους διαδόχους τους. Τρία νέα chip με την κωδική ονομασία Vishera πρόκειται να είναι διαθέσιμα τον Οκτώβριο, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση των πρώτων μοντέλων. Θα βασίζονται στον πυρήνα Piledriver ο οποίος βελτιώνει ουσιαστικά τα μοντέλα Bulldozer.

 

Η νέα σειρά οκταπύρηνων επεξεργαστών της AMD περιλαμβάνει το FX-8350 chip το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα της σειράς με τις καλύτερες επιδόσεις. Χρονισμένο στα 4GHz, διαθέτει 16MB cache, ενώ υπάρχει λειτουργία turbo με επιδόσεις που φτάνουν μέχρι και τα 4.2GHz. Περιλαμβάνεται επίσης ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής μέσω του οποίου οι έμπειροι overclockers μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες 5GHz. Ο επεξεργαστής FX-8350 πρόκειται να αντικαταστήσει τον FX-8150 που κυκλοφορεί από την εταιρεία.

 

Στο αμέσως χαμηλότερο επίπεδο έρχεται το μοντέλο FX-8320 με επίσης 16MB cache, χρονισμένο όμως στα 3.5GHz (4GHz στη λειτουργία turbo). Και τα δύο μοντέλα είναι 125Watt, ενώ το τρίτο της σειράς είναι το FX-8300 chi, θα διαθέτει 95Watt και θα είναι χρονισμένο στα 3.3GHz, όμως διατηρεί τα 16MB cache.

 

Και τα τρία παραπάνω μοντέλα επεξεργαστών βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 32nm και θα είναι συμβατά με τις μητρικές κάρτες AM3+, υποστηρίζοντας ακόμη μνήμες RAM DDR3 1866. Όσον αφορά την τιμολόγηση δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, όμως σίγουρα θα είναι πιο οικονομικοί από τους Ivi Bridge επεξεργαστές της ανταγωνίστριας Intel, οι οποίοι έχουν κατώτερη τιμή τα $199 δολάρια με τη σειρά Core i5.

 

Link.png Site: zdnet.com