Η AMD επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να διαθέσει επίσημους drivers για το λειτουργικό σύστημα Windows 7 και τους επερχόμενους επεξεργαστές της Ryzen. Παλαιότερα, είχε αναφερθεί ότι η εταιρεία εργαζόταν πάνω σε νέους drivers για τα Windows 7.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία δήλωσε πως δοκίμασε και επικύρωσε τους επεξεργαστές Ryzen σε μία ποικιλία λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού συστήματος Windows 7. Από την εταιρεία έγινε γνωστό πως επικύρωσε την απόδοση των νέων της επεξεργαστών στα Windows 7 και Windows 10, ωστόσο έκανε γνωστό πως θα παρέχει υποστήριξη και drivers για τους νέους της επεξεργαστές desktop AMD Ryzen μόνο στην περίπτωση των Windows 10.

 

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν Windows 7 drivers για άλλους επεξεργαστές που θα κάνουν χρήση του socket AM4, όπως είναι οι 7ης γενιάς A-series APUs της εταιρείας με την κωδική ονομασία “Bristol Ridge”. Οι drivers είναι απαραίτητοι για τα συγκεκριμένα chips, αφού ενσωματώνουν γραφικά Radeon, και τα Windows 7 συνεχίζουν να αποτελούν μία πλατφόρμα για gaming.

 

Οι νέοι επεξεργαστές AMD Ryzen θα λειτουργούν σε συνδυασμό πάντως με τα Windows 7. Απλώς το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών της AMD, όπως ορισμένα από τα νέα σετ εντολών που ενσωματώνουν.

 

Link.png Site: TechPowerUp